Mısır'da darbe karşıtlarının yargılanması

Mısır'da darbe karşıtlarının yargılanması

Abdulmaksud: "Bedii, geçirdiği cerrahi operasyondan bir gün sonra tıbbi bakımı tamamlanmadan Akrep Cezaevi'ne sevk edildi.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin, geçirdiği cerrahi operasyondan bir gün sonra hapishaneye sevk edildiği ve ailesinin onun sağlığından endişe ettiği bildirildi.

Bedii'nin savunma heyeti başkanı avukat Abdulmunim Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bedii'nin karın bölgesindeki şikayeti nedeniyle salı günü el-Kasr el-Ayni Hastanesine kaldırıldığını belirtti. 72 yaşındaki Bedii'nin geçirdiği cerrahi operasyondan bir gün sonra tıbbi bakımı tamamlanmadan Akrep Cezaevi'ne sevk edildiğini ifade eden Abdulmaksud, "Ailesi, ilerleyen yaşı da göz önüne alındığında sağlığının kötüleşmesinden endişeli" dedi.

Ailesinin, güvenlik güçleriyle yaptıkları bir dizi görüşmenin ardından güçlükle Bedii'yi ziyaret edebildiklerini dile getiren Abdulmaksud, "Ailesi, Bedii'nin tedavisinin yapılmadığını ve tuvaleti olmayan bir odada kaldığını aktardı. Ayrıca Bedii'nin fıtık ameliyatının laparoskopik yöntemle (kapalı yöntem) yapılmadığını da söylediler" diye konuştu.

Mısır'da İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, pazartesi batın bölgesindeki rahatsızlık nedeniyle cerrahi müdahale için hastaneye kaldırılmıştı. Bedii'nin, farklı suçlamalarla açılmış davalardan hakkında verilmiş idam ve müebbet hapis cezaları bulunuyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.