Mısır'da darbe karşıtlarına hapis cezası

Mısır'da darbe karşıtlarına hapis cezası

Mısır'da iki ayrı davada yargılanan 17 muhalife 3'er, 14'üne 15'er yıl ağırlaştırılmış hapis, 2 kişiye müebbet hapis cezası verildi.

Mısır'da iki ayrı davada yargılanan 17 muhalife 3'er, 14'üne 15'er yıl ağırlaştırılmış, 2'sine ise müebbet hapis cezası verildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, kamuoyunda "karakol baskını" olarak bilinen davanın duruşması Kahire'nin güneyindeki Tora Polis Akademisi'nde yapıldı. Davaya bakan Port Said Ceza Mahkemesi, sanıklardan 17'sini 3'er yıl ağırlaştırılmış hapis, 2'sini müebbet hapis cezasına çarptırdı. Karara itiraz yolunun açık olduğu belirtildi.

Minya Ceza Mahkemesi'nde görülen başka bir davada ise "yasaklı örgüte üye olmak, güç kullanmak, provokasyonda bulunmak ve Minya'da ordu ile polis teşkilatı aleyhinde gösteri düzenlemek" suçlamasıyla yargılanan 14 kişiye 15'er yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verildi.

Port Said Ceza Mahkemesi 22 Ağustos'ta aynı davada, aralarında Müslüman Kardeşler (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi, kapatılan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'nin bulunduğu 19 sanık hakkında müebbet hapis kararı vermişti.

Mısır'ın kuzeydoğusundaki Port Said kentinde Ocak 2013'te El-Arab Polis Merkezi'ne baskın düzenlendiği ve çıkan olaylarda 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.