Mısır'da Cuma hutbesinin konusu darbeciler!

Mısır'da Cuma hutbesinin konusu darbeciler!

Mısır Evkaf Bakanlığından dikkat çekici hutbe

Cunta rejimine bağlı Mısır Evkaf Bakanlığı tarafından cuma günü camilerde okutulması için yayımladığı hutbe metninde Sisi hakkındaki söylentilerin yalan olduğu iddia edilerek, "Lidere, orduya, polise güven" çağrısı yapıldı.

Mısır'da geçtiğimiz hafta binlerce kişinin meydanlarda Sisi karşıtı protestolar düzenlemesinin ardından Evkaf Bakanlığı cuma günü "Söylentilerin ve bilinç aldatmacasının tehlikeleri" başlığında bir hutbe metni yayınlayarak tüm camilerde okutulması zorunluluğu getirdi.

Sisi hakkında söylenenlerin yalan olduğu iddia edilen hutbede, bu söylentiler, Hazreti Muhammed'in (asm) zamanında müşriklerin çözüm olarak başvurduğu yalanlara benzetildi.

Cunta rejimi bakanlığı tarafından yayınlanan söz konusu hutbeye en fazla 15 ya da 20 dakika süre içerisinde okunup bitirilmesi şartı getirildi.

Hutbede "Dikkatli ve ciddi olmalıyız ki düşmanlarımızın tuzaklarına düşmeyelim. Kendimize, liderliğimize, ordumuza ve polisimize güvenmeli ve yurdumuzun düşmanlarına gönül vermemeliyiz." şeklindeki ifadeler dikkat çekiyor.

İlkHa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum