Mısır'da Acil İşler Mahkemesi "İsrail" kararını verdi

Mısır'da Acil İşler Mahkemesi "İsrail" kararını verdi

Mısır'da Hamas'ı terör örgütü olarak kabul eden Acil İşler Mahkemesi, İsrail'in "terör devleti" olarak kabul edilmesi talebiyle açılan davada takipsizlik kararı verdi.

Mısır'da İsrail'in "terör devleti" olarak kabul edilmesi talebiyle açılan davada takipsizlik kararı verildi.

Yargı kaynakları, İsrail'in "terör devleti" olarak kabul edilmesi talebiyle açılan davada, Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin yetkisizlik kararı verdiğini belirtti.

Mahkemenin, söz konusu kararın yargının değil, yönetimin yetki alanına girdiğini ifade ettiği kaydedildi.

"Karar ümmetin vicdanını zedeledi"

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Hamas'ı terörist olarak vasıflandıran Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin İsrail'in 'terör devleti' olarak kabul edilmesi konusunda yetkisizlik kararı vermesi gerçekler ve delillerle çelişiyor. Karar ümmetin vicdanını zedeledi" denildi.

İsrail'in suçlarının, "medyanın ve uluslararası toplumun gözü önünde" cereyan ettiği belirtilen açıklamada, "İsrail bölgede terörün sembolüdür. Bu Mısır'ın veya başka bir ülkenin kararına veya delile ihtiyaç duymayan bir gerçek" ifadesi kullanıldı.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, 16 Nisan'da "İsrail'in Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanması" talebiyle açılan davada da yetkisizlik kararı vermişti. Aynı mahkeme, 28 Şubat'ta Hamas'ın "terör örgütü" olarak kabul edilmesi yönünde karar almıştı. Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Devlet Davaları Kurulu'ndaki hukuk danışmanlarından birinin söz konusu kararı temyize taşımasının ardından Hamas hakkındaki nihai kararın 6 Haziran'da verileceği bildirilmişti. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.