Mısır'da 462 kişi daha 3 yıllığına terör listesine alındı

Mısır'da 462 kişi daha 3 yıllığına terör listesine alındı

Mısır'da 462 kişinin daha 3 yıllığına terör listesine alındığı, böylelikle terör listesine alınanların sayısının 974'e yükseldiği bildirildi.

Mısır'da 462 kişinin daha 3 yıllığına terör listesine alındığı, böylelikle 6 gün içinde terör listesine alınanların sayısının 974'e yükseldiği bildirildi.

Kahire Ceza Mahkemesinin Resmi Gazete'de 14 Nisan 2016'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ile "ülkede kaos çıkarma ve silahlı örgüt kurmakla" suçlanan 2 üyesini, 4 Ocak 2017 tarihinde ise Sina Vilayeti Örgütü ile mensubu 299 kişiyi ve Beyt el-Makdis örgütü ile mensubu 161 kişiyi 3 yıllığına terör listesine aldığına dair kararı yayımlandı.

Kararla ilgili olarak AA muhabirine açıklama yapan hukukçu İzzet Ganim, Şubat 2015'ten bu yana İhvan ve mensuplarının terör listesine alınmasıyla ilgili Resmi Gazete'de 18 karar yayımlandığını, Sina Vilayeti ile Beyt el-Makdis örgütünün terör listesine alınmasının bir ilk olduğunu söyledi.

Mısır yönetimi, geçtiğimiz günlerde aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 512 kişiyi 3 yıl süreyle terör listesine almıştı.

Mısır kanunlarına göre bu karar, Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren 60 gün içinde temyiz mahkemesine taşınabiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.