Mısır'da 20 İhvan yandaşı gözaltına alındı

Mısır'da 20 İhvan yandaşı gözaltına alındı

Mısır'da yeni Süveyş Kanalı'nın açılışı öncesi ülkenin farklı kentlerinde düzenlenen operasyonlarda İhvan ve Mursi yandaşlarından 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Mısır'da yeni Süveyş Kanalı'nın açılışı öncesi ülkenin farklı kentlerinde düzenlenen operasyonlarda Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yandaşlarından 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Güvenlik güçleri, Süveyş Kanalı'nın 6 Ağustos'taki açılış töreni öncesinde İsmailiyye, Eş-Şarkıyye, Asyut ve El-Garbiyye'de İhvan mensuplarının evlerine baskın düzenledi. Operasyonlarda "emniyet güçlerine karşı provokatif eylemlerde bulundukları ve şiddet olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle 20 kişi gözaltına alındı.

İsmini vermek istemeyen kaynaklar ise güvenlik güçlerinin, ilerleyen günlerde İsmailiyye ve Süveyş'te, İhvan mensuplarının evlerine düzenlenecek baskınların devam edeceğini savundu.

Ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevden alınmasından bu yana Mısır yönetimi, İhvan mensuplarını şiddet ve teröre teşvik etmekle suçluyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.