Mısır Çarşı'nda 'tatlı' bayram telaşı

Mısır Çarşı'nda 'tatlı' bayram telaşı

Yaklaşan Kurban Bayramı, hayvan pazarları kadar çarşı pazarı da hareketlendirdi.

Tatlı ve şekerleme denilince akla ilk gelen mekanlardan Mısır Çarşısı da bu hareketlilikten nasibini alan yerlerden. Çarşı esnafı yoğun ilgiden memnun. Ancak satış konusunda eski günlerini arıyor. Çarşı'dan 8 liraya da, 36 liraya da lokum almak mümkün. 

Kurban alış verişi ve çarşıya yansıması ile ilgili Cihan'a değerlendirmelerde bulunan Mısır Çarşısı Esnafları Yardımlaşma ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Palancı, "Çok şükür iyi durumdayız." dedi. Bununla birlikte, "Türkiye’nin durumu müsait değil, ülkede bir şeyler oluyor, bunun zararını görüyoruz ama iyiyiz." ifadesini kullanan Palancı, "Satışlarda hafif gerileme olsun ‘eyvah; yandık, bittik, öldük’ diyorlar. Böyle bir şey yok. Türkiye ileriye gidiyor." şeklinde konuştu. Aynı zamanda Malatya Pazarı’nın da yönetim kurulu başkanı olan Palancı, Çarşı'nın yoğun ilgi gördüğünü; hem yerli, hem yabancı müşterilerin gelmeye devam ettiğini de aktardı. 

Çarşıdaki dükkanlardan Osmanlıoğlu’ndan Kutay Tokay da bayram dolayısıyla yoğunluğun arttığını söyledi. Önümüzdeki günlerde bu yoğunluğun daha da artacağını belirtti. Hazerbaba’dan Beytullah Çelik ise yoğunluk adına eski bayramları mumla aradıklarını ifade etti. Çelik, "Eskiden müşteriler akın akın gelirdi. Ama şu an müşteri gelir yarım kilo alan olursa olur. Eskiden buraları şeker ve hurmalarla doldururduk artık doldurmuyoruz. Bayramın önemi kalmadı, arzu ettiğimiz yoğunluk yok." diye konuştu. 

"FİYATLARDA OYNAMA OLMADI" 

Öte yandan her türlü lokum ve şekerlemenin satıldığı çarşıda fiyatlar da oldukça değişken. Ancak çarşı esnafı fiyatları artırmadıklarını, hatta bazılarında indirime gittiklerini söyledi. Çetin Palancı, “Lokum ve şeker fiyatları indi. Neden? Çünkü Antep fıstığı, ceviz ve kayısı fiyatları yarı yarıya indi. Onun için fiyatlarımız daha uygun.” dedi. Osmanlıoğlu Kuruyemiş’in Satış Sorumlusu Kutay Tokay ise fiyatlarında bir oynama olmadığını kaydetti. Tokay, “Fiyatlarımız aynı, bayram nedeniyle artmıyor. Normal fiyatlardan, aynı fiyatlardan satış yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. Hazerbaba’nın Satış Sorumlusu Beytullah Çelik ise şunları söyledi: 

'Fiyatlar önemli bir konu olup, hammadde bedellerine bağlı. Bizde fındık, ceviz pahalandığında lokum ve şeker fiyatları artar. Ama bu artış büyük bir artış değildir. Tabii bu dönemde bizim ürünlerimizde pek oynama yok. Ufak fiyat artışlarımız var ama fahiş değil.”

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.