Mısır 25 Ocak Devrimi'nin yıl dönümünde 4 kişi öldürüldü

Mısır 25 Ocak Devrimi'nin yıl dönümünde 4 kişi öldürüldü

Mısır'da, 25 Ocak Devrimi'nin 5'inci yıl dönümünde güvenlik güçleri tarafından 4 kişinin öldürüldüğü, 143 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Mısır'da, 30 yıllık Hüsnü Mübarek rejimine son veren ve ülke tarihinde ilk kez demokratik yönetimin kapısını aralayan 25 Ocak Devrimi'nin 5'inci yıl dönümünde, 4 kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü belirtildi.

 Mısır İnsan Hakları ve Özgürlükleri Koordinasyon Kurulu sorumlusu İzzet Ganim, Giza kentinde 3 kişinin, Beni Suveyf kentinde ise Muhammed Hamdan adlı bir kişinin daha hayatını kaybettiğini kaydetti.
 
İçişleri Bakanlığının "Hamdan’ın karşılıklı açılan ateş sonucunda hayatını kaybettiği" şeklinde açıklama yaptığını aktaran Ganim, "İlk bilgiler, Hamdan'ın, Beni Suveyf'te bir emniyet merkezinde işkence sonucu öldüğünü gösteriyor" dedi.
 
Kahire, Şarkiyye, Kalyubiye, El-Buhayra, Minya, Kefr eş-Şeyh, İskenderiye, Menufiye, Dimyat ve Garbiyye'de gösteriler ve ev baskınlarında tutuklananların sayısının 143'e ulaştığını söyleyen Ganim, tutuklanan 16 kadının da bir müddet sonra serbest bırakıldığını söyledi.
 
Bu arada Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak'tan yapılan açıklamada, gösterilerde hayatını kaybeden "şehitlerin" ailelerine başsağlığı dilenerek, ölümlerinden Mısır rejimi sorumlu tutuldu.
 
Mısır güvenlik güçleri, bugün başkent Kahire ve diğer şehirlerde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sokak aralarında az katılımlı eylemlerin yapıldığı gözlenen Devrim’in 5’inci yıl dönümünde, büyük kitlesel olaylar yaşanmadı.
 
Tahrir, Rabia, Nahda, Muhammed Mahmud ve Ramses gibi önemli meydanlarda ise alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle herhangi bir hareketlilik görülmedi.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.