Misafirliğe geldi Müslüman oldu

Misafirliğe geldi Müslüman oldu

Hristiyan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelip büyüyen Olga Severinova, bir arkadaşının kendisine tebliğ etmesi üzerine İslam’ı araştırıp, kabul etmeye karar verdi

İlk zamanlar arkadaşının hatırı için düşünse de sonradan gönüllü olarak kararını veren Severinova, bunu tescillemek için de arkadaşı ile beraber o anda bulunduğu Gemlik Müftülüğü’ne gitti.

Müslüman oldu

Gemlik İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’dan, İslam hakkında ayrıntılı bilgi alan Olga Severinova, kesin kararını vererek Müslüman oldu. İlçe müftüsüyle Rusça bilen bir tercüman aracılığıyla iletişim kuran Olga Severinova, Dr. Mehmet Reşat Şavlı nezaretinde kelime-i şehadet getirdi.

Kendisine gösterilen ilgi ve saygıdan dolayı sevinci ve mutluluğu gözlerinden okunan Severinova’ya Müslüman olduktan sonra müftülük tarafından Ayşe adı verildi. Çok mutlu olduğunu dile getiren Ayşe Severinova’ya ilçe müftüsü tarafından Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin (asm) hayatı ve İslam İlmihali hediye edildi. Gemlik ziyaretinin ardından Severinova Ukrayna’ya döndü.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.