Miraç Kandili'nde neler yapılır? 2020 Miraç Kandili ibadetleri

Miraç Kandili'nde neler yapılır? 2020 Miraç Kandili ibadetleri

2020 Miraç Kandili gelip çattı. Bu akşam itibari ile tüm İslam Alemi ile birlikte ülkemizde de Miraç Gecesi ibadetler ve dualar ile idrak edilecek. Peki Miraç Kandili'nde yapılacak ibadetler nelerdir? Miraç Gecesi'nde neler yapılmalı?

Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in önce Mekke'den Kudüs'e, Kudüs'ten de Allah'u Teala'nın huzuruna yükselmesi olayına İslam dininde Miraç Hadisesi denilmektedir. Bu mübarek gecenin anıldığı geceler de Miraç Kandili olarak geçer. Böylesine önemli bir gecenin gelip çatması ile ülkemiz Müslümanları da Miraç Kandili ibadetleri için harekete geçti.

Pek çok Kandil gecesi olduğu gibi Miraç Kandili'nde ibadet etmek de çok önemlidir. Kandil gecesi edilen ibadetlerin sevapları katlandığı gibi, günahların bağışlanması için tövbe kapıları da açık bırakılır.

2020 Miraç Kandili 21 Mart 2020 akşamı itibari ile idrak edilmeye başlanacak. Bu akşamı dolu dolu geçirmek isteyen vatandaşlarımız; 2020 Miraç Kandili'nde neler yapılır? Miraç Kandili ibadetleri nelerdir? Miraç Kandili nasıl değerlendirilir? gibi önemli sorulara yanıt arıyor.

2020 Miraç Kandili ibadetleri

Recep Ayı'nın 27.Gecesi Müslüman dünyasında idrak edilen Miraç Kandili için pek çok ibadet ve güzel iş bulunmaktadır. Bunlar;

1. Namaz: Miraç Gecesi kaza namazları ve nafile namazlar kılmak, 5 vakit namazın yanında sevapların katlanması için çok önem arz etmektedir. 

2. Oruç: Miraç Kandili'nin gündüzünü oruçlu geçirmek hem bu geceden alacağınız fazileti katlayacağı gibi, hem de yaklaşan Ramazan ayı öncesi oruç ibadetine alışmak için önemli bir alıştırma olacaktır. 

3. Dua etmek: Peygamber Efendimiz'in Miraç'a yükseldiği bu önemli gecede edilen dualar ve yapılan tövbeler Allah'u Teala tarafından kabul edilir. 

4. Kur'an-ı Kerim okumak: Miraç gecesi yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i okumak veya okunan yerlere iştirak etmek bu mübarek geceden alınan fazileti arttıracaktır.

5. Sohbet dinlemek: Televizyonlarda yayınlanan veya insanların bir araya gelerek yaptıkları dini sohbetlerden istifade etmek de son derece faziletlidir.

6. Müslümanlar arası kardeşlik bağlarını güçlendirmek

7. Akraba, dost ve komşuları ziyaret etmek

8. Fakirlere ve muhtaçlara yardım etmek

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.