Minik yüreklerin duaları ve yardımları depremzedelerle

Minik yüreklerin duaları ve yardımları depremzedelerle

Depremzedeler için toplanan yardımların arasından çıkan oyuncakların üzerindeki notlar herkesi duygulandırdı

Samsun 19 Mayıs Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve 19 Mayıs Belediyesi öncülüğünde, depremzedeler için başlatılan kampanya kapsamında, 19 Mayıs Belediyesi binasında bulunan alanda vatandaşlardan gelen yardımlar toplanıyor.

Ekipler, ayrıştırdıkları yardımları paketleyerek tırlara yüklüyor.

Yardımları ayrıştıran ekipler, bağışlanan oyuncaklar arasında bir bebekle karşılaştı.

Bebeğin üzerine bantlarla yapıştırılmış, "Ben Zeynep 6 yaşındayım. Geçmiş olsun sana çok üzüldüm. Allah yardım etsin." notu çalışanları duygulandırdı.

Depremzedeler için bağışlanan bir başka oyuncağın üzerinden ise "Ben Yasemin, 4. sınıf öğrencisiyim. Geçmiş olsun kardeşlerim. Allah şifalar versin." notu çıktı.

İlçeden gönderilen ilk tırın ardından ikinci tır da hazırlanıyor.

7 YAŞINDAKİ EYLÜL'ÜN YARDIM KOLİSİNDEKİ NOTU

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Kırklareli'nden yardım kampanyasına destekler artarak sürüyor.

Vatandaşlar kıyafet, gıda, battaniye ve kişisel hijyen malzemeleri başta olmak üzere deprem bölgesinde kullanılacak yardım malzemelerini yardım toplama alanlarına getiriyor.

Yedi yaşındaki Eylül Gargil de ailesinin gönderdiği yardımların içerisine geçen hafta harçlıklarıyla aldığı kol saatini de koyarak destek verdi.

Gargil, desteğini "Sevgili arkadaşlarım ben Eylül, hepinize çok geçmiş olsun, çok üzgünüm sizlerin yanınızda olamıyoruz ama tüm kalbim sizinle. Geçen hafta biriktirdiğim harçlıkla kendime kol saati aldım, size bu saati gönderiyorum böyle bir şey yaşanacağını bilseydim tüm harçlıkları size gönderirdim o yüzden üzgünüm, sizlerden özür dilerim. Bu yüzden bu yardımları gönderiyoruz. Bunu bulan ve gören arkadaşım sizi çok seviyorum." diye kaleme aldığı notla gönderdi.

MİNİKLERDEN DEPREM BÖLGESİNE DUYGULANDIRAN YARDIM NOTU

Edirne ve ilçelerinden deprem bölgesine yardım ve destekler sürüyor.

Mimar Sinan Spor Salonu, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarına vatandaşlar yardım malzemelerini getiriyor.

Çocuklar da aileleriyle yardım kampanyasına destek veriyor. Çocukların, deprem bölgesine gönderilmek üzere getirdiği oyuncakların üzerine bıraktığı notlar, görenleri duygulandırıyor.

Çocuklardan Kaan ve İdil, oyuncaklarını, "Canım kardeşlerim, inşallah gönderdiğim oyuncaklarla mutlu olursunuz. Sizi seviyoruz, aklımız sizinle." notuyla deprem bölgesine gönderdi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan da çocukların oyuncakları ve notun fotoğrafını sosyal medya hesabında, "Kelimeler boğazımda düğümleniyor. Hep birlikte yeniden yeşereceğiz." ifadeleriyle paylaştı.

İSTERSENİZ KONYA'YA GELEBİLİRSİNİZ, SİZİN İÇİN HER ZAMAN YERİMİZ VAR

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sonrası, Konya'dan bölgeye yardımlar sürüyor.

Karatay Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi'ne getirilen yardım malzemelerinin arasında bir çocuğun yazdığı not ve bölgedeki çocuklar için gönderdiği oyuncaklar dikkati çekti.

Oyuncakların yanında yer alan ve üzerine Türk bayrağı çizilen notta şu ifadeler yer alıyor:

"Merhaba ben Hatice İlay, 10 yaşındayım. Sizin için üzülüyorum, ben de sizin gibi korkuyorum. Dün biz de sallandık ama sizinki gibi değil. İsterseniz Konya'ya gelebilirsiniz, sizin için her zaman yerimiz var. Hem burada az oluyor. Babam ve bazı akrabalarımızla sizin için eşya topluyoruz. Dediğim gibi Konya'ya her zaman gelebilirsiniz."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.