Minik kardeşler karanlık dünyalarına 'ışık' bekliyor

Minik kardeşler karanlık dünyalarına 'ışık' bekliyor

Halfeti ilçesinde hipertansiyon hastalığı nedeniyle görme yetisini kaybeden 6 yaşındaki Mehmet ile 3 yaşındaki Nehir Güzel kardeşler kornea nakli için yardım bekliyor.

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde hipertansiyon hastalığı nedeniyle görme yeteneklerini kaybeden 6 yaşındaki Mehmet ile 3 yaşındaki Nehir Güzel kardeşler, kornea nakli için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Gündelik işlerde çalışan Ömer (30) ile ev kadını Cemile Güzel (25) çiftinin çocukları Mehmet ve Nehir'e, doğuştan hipertansiyon teşhisi konuldu. İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde muayene edilen kardeşlerin görme yeteneklerinin hipertansiyona bağlı olarak kaybolduğu söylendi. 

Kornea nakliyle yeniden görebilecekleri belirtilen Güzel kardeşler, ailenin maddi imkansızlıkları nedeniyle ameliyat olamıyor.

Halfeti'de bir yakınlarının yanında 2 odalı evde yaşamaya çalışan Güzel ailesi, gözleri görmeyen çocuklarının dünyalarına ışık olacak hayırseverlerden yardım bekliyor.

"60 bin lira gerekiyor"

Baba Ömer Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce çocuklarını Gaziantep'te hastaneye götürdüğünü bildirdi.

"Çocuklarının, ameliyat edilmeleri halinde görebileceğinin" söylendiğini anlatan Ömer, kornea nakli durumunda her göz için kendisinden 15 bin lira istendiğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.