Miniatürk'ü 5 yılda 5 milyon kişi ziyaret etti

Miniatürk'ü 5 yılda 5 milyon kişi ziyaret etti

Türkiye'nin ilk minyatür parkı Miniatürk'ü son 5 yılda 5 milyon kişi ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 2003 yılında açılışı yapılan Miniatürk, son 5 yılda 5 milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi. Miniatürk, 2015 yılında da çoğunluğu yerli turist 1 milyon ziyaretçiyi ağırladı.

Ayasofya Camii'nden Selimiye'ye, Rumeli Hisarı'ndan Galata Kulesi'ne, Safranbolu Evleri'nden Sümela Manastırı'na, Kubbet-üs Sahra'dan Nemrut Dağı Kalıntıları'na kadar çok sayıda kültür ve medeniyetin izlerini bir araya getiren ve geçen yılki ziyaretçilerinin büyük çoğunluğunu yerli turistlerin oluşturduğu Miniatürk, 2010-2015 yılları arasında 5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş 129 mimari eserin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı minyatür parkta bugün artık yerlerinde olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi, ve Ecyad Kalesi gibi tarihi eserler de bulunuyor.

- Her yıl yeni maketler eklenmeye devam ediliyor

Mersin’in en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Kızkalesi maketi de geçtiğimiz günlerde Miniatürk'ün 129. maketi olarak parktaki yerini aldı. Kızkalesi, Miniatürk'te Mersin'e ait ilk eser olma özelliğini taşıyor.
Kızkalesi maketinin solunda Malabadi Köprüsü, sağında Atatürk Havalimanı, ön tarafında Hasankeyf Zeynel Bey Hamamı Külliyesi ve Türbesi, arkasında ise Süleymaniye Camii maketi yer alıyor.

- Yarıyıl tatilinde açık hava gezisi

Miniatürk’te açık hava müzesi atmosferinde sergilenen maketlerin yanı sıra, çocuklar için eğlenceli oyun alanlarının da bulunması, yarıyıl tatilinde müzeyi gezmek isteyen çocuklar için de iyi bir alternatif oluşturuyor. Haliç kıyısında yer alan Miniatürk, özellikle çocuklarını kapalı mekanların keşmekeşinden kurtarıp temiz havadan da faydalanmak isteyen anne babaların tercihlerinin başında geliyor.Küçük ziyaretçilerin ilgisini çekecek Truva Atı ve Kale gibi gruplardan oluşan oyun alanı, gezi bölgesini çepeçevre dolaşan minyatür ekspres treni, satranç, labirent, go-card ve uzaktan kumandalı teknelerle Miniatürk, küçük büyük bütün ziyaretçilerine zengin alternatifler sunuyor.

- 9 dilde sesli rehberlik

İlk kez Miniatürk'te uygulanan sesli rehberlik sistemiyle maketi bulunan eserler hakkında ziyaretçilere Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Japonca ve İspanyolca olmak üzere 9 farklı dilde bilgi veriliyor.Miniatürk, 2014 ve 2015 yıllarında dünyanın en büyük seyahat sitesi Trip Advisor'daki gezgin değerlendirmeleri sonucu "Mükemmellik Serftifikası" ile ödüllendirilmişti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.