'Mina'daki izdihama ilişkin rapor hazırladık'

'Mina'daki izdihama ilişkin rapor hazırladık'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, AA Editör Masası'nın konuğu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, "Mina'daki izdihama ilişkin bir rapor hazırladık ve bitirmek üzereyiz. Suudi Arabistan makamlarına vereceğiz ve Hac Bakanlığı ile paylaşacağız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Görmez, İran'ın, Mina'daki izdihamda 4 bin 700 kişi vefat ettiğine yönelik iddiasına ilişkin, "O sayı abartılı... Ancak sadece İranlı vefat eden hacıların sayısı ilan edildiğinde sadece 48 idi ama şimdi 400'ü aşkın. Başka hiçbir ülke hacılarını kendi ülkesine istemedi. Herkes orada defnetti. Ama İran kendisi bizzat hacılarını uçakta kendi ülkesine taşımak istediği için o sayı öyle ortaya çıktı" dedi.

Mina'daki izdihamın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından komisyon oluşturulduğunu ifade eden Görmez, şöyle konuştu:

"Olayın yaşandığı yerde bir komisyon marifetiyle bir heyet oluşturarak, görgü tanıklarını bizzat dinledik. Bir rapor hazırladık ve bitirmek üzereyiz. Onu hem Suudi Arabistan makamlarına vereceğiz hem de kendimiz de bunu Hac Bakanlığı ile ayrıca paylaşacağız."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.