Mim Kemal Öke: Cemaatler hizmet için vardır devlete sızmak için yoktur

Mim Kemal Öke: Cemaatler hizmet için vardır devlete sızmak için yoktur

Prof. Dr. Mim Kemal Öke, namaz kıldığı için 28 Şubat sürecinde Boğaziçi Üniversitesi'nde baskı gördüğünü söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Öke, gzt.com'da Nuriye Çakmak Çelik'e yaptığı açıklamada FETÖ'yü de eleştirdi ve "cemaatler hizmet için vardır devlete sızmak için yoktur" dedi.

Öke'nin ilgili sözleri şöyle:

Beni aldatmayın çünkü sizin içinizden geldim

Türkiye’ye dönüş günlerinizin bir kısmı Boğaziçi Üniversitesinde 28 Şubat dönemine denk geldi. O dönemde kendi tabirinizle ‘dik dur Kemal’ döneminiz var. Türkiye’nin en genç profesörü olarak çok parlak bir kariyerle hizmet etmek için döndüğünüz Boğaziçi’nde neler yaşadınız?

28 Şubat’ta Boğaziçi Üniversitesinde çok kötü şeyler yaşadım. Hatırlamak bile istemiyorum. Kimse alınmasın ama ‘Boğaziçi Üniversitesi çok liberal ve farklılıkları içerisinde barındıran bir kurumdur’ diyemeyeceğim. Beni aldatmayın çünkü sizin içinizden geldim. Mümkün olan zarafet ve nezaketi göstermeye çalışırlar fakat öyle bir sosyal inhibisyon ile davranırlar ki size, belli ki itiyor. Karşınıza çıkıp, “Mim Kemal ben seni sevmiyorum” deseler daha iyi. Gerçi en sonunda onu da dediler. “Senin bu milliyetçiliğinden, dini yönünden hoşlanmıyoruz. Seni de burada istemiyoruz” dediler. Beni istemeyen kimlerdi, onları yönlendirenler kimlerdi? O dönem 28 Şubat’ın içerisinde bir çete vardı, o çetenin arkasında FETÖ ve onun arkasında da Amerika olduğunu daha sonra anlayacaktım..

Cemaatler hizmet için vardır devlete sızmak için yoktur

Bir televizyonculuk geçmişiniz var ama severek yapmadığınız bir iş. Akademik kariyerini seven biri neden televizyonculuk yapmak zorunda kaldı?

Televizyonculuğu hiç severek yapmadım, para için yaptım. Çünkü paraya ihtiyacım vardı. Akademik kariyeri hep çok sevdim. Türkiye’nin en genç profesörü oldum ve bunun için çok fedakarlık yaptım. İngiltere’ye gittim ve birçok arşiv malzemesi getirdim. Paranın hepsini de kendim verdim. 1979 yılından 2019 yılına kadar acaba YÖK ya da devletin bir kurumu herhangi bir araştırma projesi için, yurt dışı çıkışı için Mim Kemal’e 5 kuruş vermiş midir? Hayır vermediler, FETÖ’cüler alıyordu bu paraları. Ama kimseye de muhtaç olmadım. Şunu söyleyeyim, cemaatler hizmet için vardır devlete sızmak için yoktur. Bunlar insanları imrendirdi. Yurt dışına gidemeyecek adamlar, onların kendilerine sunduğu imkanlar için ruhlarını sattılar. Dekan olmak için rektör olmak için ruhlarını sattılar.. Satmayınız, değmez efendim.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum