Milyonlarca öğrenci 17 Ocak 2020 Cuma günü karnelerini alacak

Milyonlarca öğrenci 17 Ocak 2020 Cuma günü karnelerini alacak

​2019-2020 Eğitim öğretim yılının birinci döneminin bitmesine sayılı günler kala değerlendirmelerde bulunan Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, yarıyıl tatiline çıkacak 92 bin öğrenci ile 4 bin 592 öğretmene önemli tavsiyelerde bulundu.

Milyonlarca öğrencinin karne heyecanı yaşayacağı 17 Ocak 2020 Cuma günü, 2019-2020 yılının ilk karne notları belli olacak.

Karnelerin alınacağı tarih, MEB'in 2019-2020 Eğitim öğretim takvimi içerisinde yerini almıştı. Her yıl ocak ayı içerisinde verilen ilk karneler bu yıl da aynı ay içerisinde dağıtılacak.

Milyonlarca öğrenci 17 Ocak 2020 Cuma günü karnelerini alacak. 20 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatili 31 Ocak'ta sona ermiş olacak.

"Öğrencileri bilgisayar tablet ve teknolojiden uzak tutalım"

Özellikle ara sınıftaki öğrencilerin çok fazla dersle değil daha çok oyunla zaman geçirmelerini ve bol bol kitap okumaları tavsiye eden Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, "Çocuklar tamamen eve kapanmasınlar. Bilgisayar ve tablet başında olmalarını istemiyoruz. Öğrencilerin bilgisayar, tablet ve teknolojiden uzak dışarda akranları ile oyun oynadıkları bol bol dinlenerek zaman geçirecekleri güzel aktiviteler yapsınlar." dedi.

"Öğrencilere çok fazla ödev verilmesini istemiyoruz"

Velilerin ara tatilde çocuklara ders yapmaları ve kitap okumalarının yanında abartılı bir şekilde ödev yüklememeleri noktasında uyaran Edip, "Tabi bu tavsiyeyi, öğretmelerimizi de yapıyoruz ve çok fazla da ödev verilmesini istemiyoruz. Veliler, öğrencileri yakından takip etsinler, onlarla farklı aktiviteler yapsınlar. Ailelerin çocuklarıyla birlikte geziler düzenlemelerini müze ve tarihi yerleri beraber gezmelerini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"8 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin sıkı bir şekilde çalışmalarını tavsiye ediyoruz"

8 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin sınava girecekleri için yarıyıl tatilinde sıkı bir şekilde çalışmalarını tavsiye eden Edip, bol bol soru çözüp konu tekrarı yapmaları tavsiyesinde bulundu.

"Bütün başarısızlık öğrenciye yüklenecek diye bir kural yok"

Velilerin karnelere çok abartılı bir anlam yüklememeleri gerektiğine vurgu yapan Edip, "Öğrencinin karnesinde kırık olabilir. Bu telafi edilebilecek bir şeydir, eğitim bir süreç işidir. Öğrencinin sınıftaki ders başarısı yüzde yüz karneyle ölçülemeyebiliyor. Eksik olabilir zayıf ta olabilir, bunu hoş görü ile karşılamalarını istiyoruz. Bu aynı zamanda velinin de öğretmeninde bir karnesidir. Bütün başarısızlık öğrenciye yüklenecek diye bir kural yok." şeklinde konuştu.

Yeni sistemle öğrencilerin tatil yaparak dinlenmiş bir şekilde okullarına geri döneceklerine dikkat çeken Edip, bu şekilde öğrencilerin okulun dışında da bir eğitim ortamının olabileceğini anlamları gerektiğini ifade etti.

"Bu tatilin öğrencinin lehine ve verimli olduğuna inanıyoruz"

Edip, "Yeni sistem aslında dünyada uygulanan bir sistemdi. Eskiden nüfusumuzun büyük bir kısmı kırsal alanda yaşıyordu ve öğrencilerimizin de büyük bir kısmı kırsalda yaşıyordu. Yaz mevsimi genelde tarım mevsimi olduğu için tarım toplumunda yaz tatili biraz uzun tutulmuştu. Dünya değiştiği gibi Türkiye'de değişti. Nüfusun büyük bir kısmı artık şehirlerde yaşıyor. Bu nedenle uzun yaz tatilini biz de istemiyorduk. Bütün gelişmiş ülkelerde en az dört tane tatil var ve Türkiye'de buna uydu, aslında geç kalınmış bir karardı. Ben, bunun öğrencinin lehine olduğuna ve dolu dolu değerlendirilebilecek bir süreç olduğuna inanıyorum. Biz, zaten bir hafta içinde tatil demiyoruz. Biz diyoruz ki, okuldan çevreye eğitim devam ediyor. Bu tatilin öğrencinin lehine ve verimli olduğuna inanıyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.