Milyarderlerin diğer insanlardan farkı bulundu

Milyarderlerin diğer insanlardan farkı bulundu

ABD’li pazarlama uzmanı Sarah Stanley Fallaw, ülkedeki 600 milyarderin her adımını mercek altına aldı

ABD’de pazarlama alanında uzman olan Sarah Stanley Fallaw, ‘Yan kapıdaki milyonerler: Servet oluşturmak için uzun soluklu stratejiler’ ismindeki yeni kitabında ülkedeki 600 milyarderi araştırdı ve diğer insanlarla aralarında olan farkları ele aldı. Business Insider haber sitesinin kitaptan derlediği verilere göre milyonerler ve ortalama bir insan arasında okuma, spor, sosyal medya kullanımı, uyku ve çalışma konu başlıkları arasında ciddi farklar var. İşte o farklar...

Kitap okuma: Milyonerler günde keyif amacıyla 5.5 saat kitap okurken ortalama bir Amerikalı 2 saat kitap okuyor. Oyuncu, komedyen ve senarist Melissa McCarthy, güne The Los Angeles Times, National Geographic ve The New York Times okuyarak başlıyor. Milyarder Bill Gates’in kitap koleksiyonu meşhurken yatırımcı Warren Buffett gününün yüzde 80’ini okuyarak geçirdiğini aktarıyor.

Spor: Milyonerler haftada altı saat spor yapıyor. Bu rakam Amerikalılar için ise 2.5 saat. Apple CEO’su Tim Cook her gün sabah 4:30-5’te kalkarak spor yapıyor. Vogue genel yayın yönetmeni Anna Wintour spor için her sabah 545’te uyanıyor. Milyarder Richard Branson da kahvaltıdan önce egzersiz yapanlardan. Tenis, uçurtma sörfü, yüzme ve bisiklet sevdiği sporlar arasında. En zengin siyahlar arasında yer alan medya patronu Oprah Winfrey, haftada altı gün en az bir saat, oyuncu Mark Wahlberg ise günde iki defa spor yapıyor.

Sosyal medya: Amerikalılar ortalama haftada 14 saatlerini sosyal medyada geçirirken bu rakam milyonerler için sadece 2.5 saat. Ünlü yatırımcı Buffett’ın ise akıllı bir telefonu bile yok.

Uyku: Milyonerler uykularından da fedakarlıkta bulunuyor. Uzmanlar iyi bir uyku için 8 saat önerirken Tesla CEO’su Elon Musk, gece 1’de yatıyor ve sabah 7’de kalkıyor, böylece günde sadece altı saat uyuyor. PepsiCo’nun başında bulunan Indra Nooyi de sabah 4’te kalkıyor. Moda tasarımcısı Tom Ford da başarısını enerjisinden alıyor, günde 21 saatte ayakta kalanlardan. Şef Martha Stewart günde 4 saatten az uyuyor.

Çalışma düzeni: Eski General Electrics CEO’su Jeff Immelt 24 yıl boyunca haftada 100 saat çalıştığını söylemişti. Musk ise haftada 80-100 saat çalışanlardan. Facebook Operasyon Müdürü Sheryl Sandberg, çocuklarıyla akşam yemeği yemek için işten 5.30’da çıksa da çocuklarını uyuttuktan sonra işine devam ediyor.

Karar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum