Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un teklifi: İlkokullar tam zamanlı açılsın

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un teklifi: İlkokullar tam zamanlı açılsın

Kabinenin tüm üyeleri, özellikle Sayın Fahrettin Koca’ya yalvarıyorum: Sayın Selçuk’un bu önerisini kabul edin

RİSALEHABER

HaberTürk yazarı Naghenan Alçı, bugün kabinenin toplanacağını ve toplantının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarından itibaren devreye girecek normalleşme kararlarını açıklayacağını belirterek, "Size kesin bir bilgi vereyim: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk toplantıda ilkokulları tam zamanlı açmayı teklif edecek. Bu, önümüzdeki son şans" dedi.

Selçuk’un önerisinin kabul edilmesi için yalvardığını belirten Alçı, yazısını şöyle sürdürdü:

"Kabinenin tüm üyeleri, özellikle Sayın Fahrettin Koca’ya yalvarıyorum: Sayın Selçuk’un bu önerisini kabul edin. Artık çocukları evde tutma ısrarınızdan vazgeçin. Okulların kapalı kalması yarardan çok zarar veriyor.

Bu ülkenin geleceğini kaybediyoruz!

15 ay boyunca ekonomi durmasın diye birçok bakanlık kendi alanında bastırdı. Oteller neredeyse hiç kapanmazken okullar neredeyse hep kapalı kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığının teklifleri diğer alanların güçlü lobileri nedeniyle geri çevrildi. Çocuklar devamlı bekledi, bekledi…

15 aydır bu ülkenin gelecek kuşakları ev hapsinde.

EĞİTİM KİMSENİN AKLINA DAHİ GELMİYOR...

Ve maalesef pandeminin başından beri okulların kapalı olması hariç her yerin kapanması gündemde kendine hatırı sayılır bir yer bulurken -eğitime herkes çok önem verdiği için olsa gerek- benim gibi birkaç deli dışında bu meseleyi dert eden dahi olmadı.

Dün bakıyorum ana haberlere. Açılması gereken yerleri verirken okullar sayılmıyor bile… Medyanın aklına gelmeyecek kadar arka sıralarda eğitim bu ülkede.

Vah halimize… Bu bir siyasi görüş meselesi de değil…

İktidar da muhalefet de mutabakat halinde. Kimsenin dünyanın en uzun süreli okul kapatan ülkeler arasında olmamıza itirazı yok! Bir buçuk seneyi devirdik.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.