Milletvekili ezberden Risale-i Nur okudu

Milletvekili ezberden Risale-i Nur okudu

Dinleyenler önce şaşırdı sonra...

Risale Haber-Haber Merkezi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, öğrencilerle buluşmasında ezberden Risale-i Nur’dan bir bölüm okudu.

“İslam Medeniyeti’nin izinde Ben değil, Biz” sloganı ile Hayrat Vakfı Uluslararası Öğrenci Derneği’nin 10-14 Şubat tarihleri arasında bu yıl ikincisini düzenlediği Hayrat Gençlik Forumu’na katılan Özkal, 30 farklı ülkeden gelerek Türkiye’nin farklı şehirlerinde eğitim gören 130’u aşkın yabancı öğrenciyle bir araya geldi. Misafir öğrencileri Afyonkarahisar’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özkal, Türkiye’de eğitim gören öğrencilerin Türkiye’nin elçisi olarak memleketlerine döneceğine inandığını belirtti.

RİSALE-İ NUR’UN BAZI BÖLÜMÜNÜ EZBERLEDİM

Osmanlıca okuma ve yazma eğitimi alan öğrencilere kendisinin de küçüklükten beri iyi derecede Osmanlıca okuyup yazabildiğini ifade eden Hatice Özkal, ezberden Risale-i Nur’dan bir bölüm okudu. Okuduğu bölüm sonrası Özkal’ı coşkuyla alkışlayan öğrencilere Özkal, Osmanlıcayı çocukluktan itibaren okuyup yazdığını hatta Risale-i Nur’un bazı bölümü ezberlediğini anlattı. 

Milletvekilinin Osmanlıca bilmesine şaşırdıklarını kaydeden öğrenciler, siyasetle ilgili de sorular sordu. Ülkelerinde siyaset yapmak isteyen öğrenciler, Özkal’ın bilgi ve birikimlerinden yararlanmak istediklerini ifade ettiler. Türkçe gerçekleşen sohbette Özkal’a “siyaset nedir?”, “Siyasetçi nasıl olunur?” gibi sorular soran öğrencilere Özkal’a tecrübelerinden faydalanmak istediklerini de belirttiler.

BERABERLİĞİN SAĞLANMASI ÖNEMLİ

Afyonkarahisar haber sitesinde yer alan habere göre Müslüman dünyasının gençlerinin kaynaşma ve birbirini tanımasının geleceğin dünyası açısından çok önemli olduğuna ifade eden Özkal, “İslam Dünyası olarak zor dönemden geçiyoruz. İslam coğrafyasında akan kanın durması tek temennimizdir. Dünyanın neresinde bir Müslüman’ın kardeşimiz zor durumdaysa onun mağduriyetini hep birlikte paylaşmalıyız. Bu nedenle sizlerin burada eğitim görmeniz, birbirinizle ve Türk halkıyla kaynaşmanız çok önemli. Müslüman dünyasındaki karışıklıklar inşallah en kısa sürede son bulur. Müslüman dünyası yeniden birlik ve beraberliğini sağladığı takdirde dünyada ezilen her insanın kurtarıcısı yine Müslümanlar olacaktır. Siz bugünün gençleri; umut ederim ki, hem birbirinizin kültürlerini tanımanın verdiği imkan hem de aldığınız iyi eğitimle gelecekte birlik ve beraberlik için çaba harcayacaksınız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
21 Yorum