MGK'nın yeni iç tehdidi Radikal Kemalizm

MGK'nın yeni iç tehdidi Radikal Kemalizm

Taraf yazarı Yıldıray Oğur, yeni iç tehdidin "Radikal Kemalizm" olduğunu söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Taraf yazarı Yıldıray Oğur, yeni iç tehdidin "Radikal Kemalizm" olduğunu söyledi.

Kemalist kesimlerin gündemdeki olaylara verdikleri tepkileri hatırlatan Oğur, "Bir zamanlar İslamcılar, solcular, milliyetçiler yaptıkları hatalarının başlarına bela olmaması için her şeye “münferit” derlerdi. Şimdi münferit sırası Kemalistlere mi geldi? Bu marjinallerin, bu münferitlerin hepsinin Kemalist, ulusalcı olması da bir tesadüf mü?" diye sordu.

Oğur yazısını şöyle sürdürdü:

“Münferit” diye diye şımartılan bu “Radikal Kemalizmin” artık 150 bin kişinin evine giren gazeteleri olması, Hürriyet’in köşelerini ele geçirmesi, internet yorumlarının yüzde 80’nine hâkim olması sizi korkutmuyor mu? Ahmet Türk’e yumruğa Ülkü Ocakları, Alperenler bile karşı çıkarken buna bir tek radikal Kemalist grupların destek vermesi sizi endişelendirmiyor mu?

Yıllardır, irtica, bölücülük diye korkuttuğunuz, sizin dolduruşunuzla ruh sağlıklarını yitiren bu kabalalıkların gittiği yer sizi korkutmuyor mu?

Bundan 10 yıl sonra Milli Güvenlik Kurulu’nda en öncelikli iç tehditler sıralamasında karşımıza “Radikal Kemalizm tehdidi” diye bir şey çıkarsa kimse şaşırmasın.

O halde bu insanlar daha fazla radikalleşmeden bir şeyler yapmaya başlasanız iyi olacak. Bizi zaten dinlemiyorlar. Belki sizi dinlerler...