Mescidi Aksa'nın maruz kaldığı muameleler kabul edilebilir türden değil

Mescidi Aksa'nın maruz kaldığı muameleler kabul edilebilir türden değil

İşgal altındaki Kudüs'te bulunan dini otoriteler, Mescidi Aksa'nın tarihi, dini ve yasal konumunu kuvvet kullanmak suretiyle değiştirmek isteyen siyonist işgal rejiminin başvurduğu uygulamaların kabul edilebilir nitelikte olmadığına dikkat çekti.

Kudüs'teki dini otoriteler yayınladıkları ortak açıklamada Mescidi Aksa'nın işgal rejimi ve onun himayesindeki unsurlar tarafından çirkin saldırılara maruz kaldığı, buraya gelenlerin rahatsız edildiği, mimarisinin tehdit edildiği, görevlilerinin tahammül edilemeyecek derecede baskılara maruz kaldıkları vurgulandı.

Açıklamada bugün Mescidi Aksa'nın maruz kaldığı muamelelerin bu kutsal mabedin işgal rejimi tarafından hafife alınması, onun saygınlığının nazarı dikkate alınmaması anlamına geldiği, bunun da Müslümanların ilk kıblesi ve bu topraklardaki kutsal mekanların en kutsalı hakkında işgalcilerin niyetlerini açığa vurduğu belirtildi.

Açıklamada siyonist işgal rejiminin aşırı siyonist gruplara verdiği desteğin Kudüs'ün ahalisinin ve onun nöbetçilerinin kararlı duruşlarının sert kayasına çarpacağına dikkat çekildi.

İşgalciler bugün Esbat Kapısı minaresinin girişine merdivenler koymuş ve güç kullanarak Babu'l-Esbat'a ve medrese mahfiline çıkmışlardı. Vakıflar'ın tepkisine rağmen El-Gazali alanına yönelik olarak ve kuzeydeki ve batıdaki surlara dinleyiciler ve cihazlar yerleştirmişlerdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.