Mescid-i Haram'da 4 bin mermer parçası değiştirildi

Mescid-i Haram'da 4 bin mermer parçası değiştirildi

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı, Mescid-i Haram’da restorasyon işlemleri kapsamında 4 bin mermer parçasının değiştirildiğini duyurdu.

Suudi Arabistan'nın Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı korona virüs salgını nedeniyle Hac ve umre ziyaretlerinin askıya alındığı dönemde restorasyon çalışmaları kapsamında Mescid-i Haram'da 4 bin mermer parçası değiştirildiğini açıkladı.

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı'nın Projeler Genel İdaresi Direktörü Ammar bin Mohammed Al-Ahmadi, “Farklı alanlarda en az 4 bin mermer parçası değiştirdik. Toplam bin 849 metrekare alanı mermer ile kapladık. Mescid-i Haram'ın restorasyonu için en az 15 inşaat mühendisi katkı sağladı. Mermerlerin parçaları büyük özen ile seçildi. Dayanıklı olması için 3 santim genişliğinde olan mermer parçalarını tercih ettik” dedi.

Al-Ahmadi, Mescid-i Haram'da yapılan restorasyon sadece mermer parçaların değiştirme işlemleri değil bütün alanlar gözden geçirilip gerekli bakımlar yapıldığını da vurguladı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.