Mescid-i Aksa'yı namaz kılanlarla ve murabıtlarla canlandırma çağrısı

Mescid-i Aksa'yı namaz kılanlarla ve murabıtlarla canlandırma çağrısı

Vakıfları ve Kutsal Mekanları Korumak İçin Aksa Derneği, Müslüman halkın genelini ve özelde Kudüs halkını Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için gayret göstermeye davet etti.

Vakıfları ve Kutsal Mekanları Korumak İçin Aksa Derneği, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Müslüman halkın genelini ve özelde Kudüs halkını Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için gayret göstermeye bu amaçla seferler düzenlemeye, Mescid-i Aksa'yı namaz kılanlarla ve murabıtlarla canlandırmaya çağırdı.

Aksa Derneği'nin çağrısında, "Ey söz ve vefa sahibi Müslümanlar! Aksa'nın kucağı sizi çağırıyor. Kutsal Aksa'nın köşeleri sizi özlüyor. Yüce Allah'a, kendinizden iyilikler gösteriniz." ifadelerine yer verildi.

Aksa Derneği, halktan ihtiyaçlarını Kudüs'ten temin etmelerini, buranın pazarlarından alışveriş yapmalarını isteyerek, bunun Mescid-i Aksa'ya ve kutsal şehrin işgal rejiminin baskısına uğrayan tüccarlarına karşı yerine getirilmesi gereken en düşük görev olduğunu dile getirdi.

Aksa Kafileleri temsilcilerini de Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin her tarafından Mescid-i Aksa'ya konvoylar gönderilmesi için gayretlerini artırmaya çağırdı.

Bu arada dernek, ziyarette bulunacakların, Mescid-i Aksa'da namaz kılanların sağlığı için salgına karşı alınan tedbirlere de tam olarak uymalarını istedi.

Aksa Cemiyeti, Mescid-i Aksa'ya ve buranın bekçileri durumundaki Kudüs halkına sahip çıkılması amacıyla Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgelerinde muhtelif çalışmalar yaparak, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya konvoylarla seferler düzenlenmesine öncülük ediyor.

1948 Bölgesi'nin değişik beldelerinden Mescid-i Aksa'ya ayda ortalama 120 konvoy seferi düzenleniyor. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.