'Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlar iki haftadır azaldı'

'Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlar iki haftadır azaldı'

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kisvani, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarının iki haftadan beri azaldığını bildirdi.

Kisvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınların son iki haftadan beri azaldığını ve İsrailli siyasetçilerin de bu zaman zarfındaki baskınlarda görülmediğini belirtti.

"Daha önce Mescid-i Aksa, günlük 100'den fazla Yahudi yerleşimci tarafından baskına uğruyordu" diyen Kisvani, bugün ise 29 kişiden oluşan Yahudi yerleşimci grubunun Aksa'ya girdiğine dikkati çekerek "Diliyoruz ki Aksa'ya yönelik baskınlar eskisi gibi çoğalmasın" ifadesini kullandı.

İsrail'in, Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişleri için getirdiği uygulamalara ilişkin ise Kisvani, "İsrail polisi, bugün Aksa'nın kapılarını yaş sınırı gözetmeksizin tüm Filistinlilere açtı ancak Kudüslü bazı gençlerin kimliklerine el koydu" şeklinde konuştu.

Yahudi yerleşimciler, geçtiğimiz ağustos ayı içinde Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken olaydan yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

İsrail'in bu ayın başından beri Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 43'e yükseldiği açıklanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.