Mescid-i Aksa'ya saldırılar, tüm Müslümanlara yöneliktir

Mescid-i Aksa'ya saldırılar, tüm Müslümanlara yöneliktir

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırılarına ilişkin 'Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan saldırılar, tüm Müslümanlara yöneliktir.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Conrad Otel’de Asya ve Pasifik ülkelerinde yaşayan Müslümanları temsil eden 37 ülkeden 125 inanç önderi ve temsilcilerin katılımıyla, "Kesret İçinde Vahdet: Hikmet ve Barışı Birlikte Yeniden Düşünmek" temasıyla düzenlenen “1. Asya-Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi”nin kapanış oturumu gerçekleştirildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı zirvenin kapanış oturumu, Sultanahmet Camii imamı hatip Hasan Kara’nın Kur'an-ı Kerim okuması ile başladı. Oturumda zirvenin sonuç bildirgesini açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan saldırıların tüm Müslümanlara yönelik olduğunu söyledi.

"MESCİD-İ AKSA MÜSLÜMANLARIN ORTAK DEĞERİDİR"

“Dünyadaki hiçbir Müslüman Mescid-i Aksa’ya yönelik tecavüz girişimini asla kabul etmez ve etmeyecektir. Mescid-i Aksa, tıpkı Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebebi gibi bütün Müslümanların mukaddes ve ortak değeridir” diyen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Müslümanları biraraya getiren bu tür zirvenin önemli olduğunu kaydederek, “Bu toplantıda sadece Müslümanların bölgesel sorunları üzerinde değil, Müslümanların küresel sorunları üzerinde de durduk. Ortaya konulan sonuç bildirgesinin tamamnını okuyarak değerli vaktinizi almak istemiyorum. İçinden sadece 5 maddeyi okuyarak sözlerimi bitirmek istiyorum. 20 maddelik sonuç bildirgesinden 3. Madde; İslam dünyası bügün tarihin en zorlu süreçlerinden birini yaşamaktadır” şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.