Mescid-i Aksa'ya saldırı kirli emellerin somut adımlarıdır

Mescid-i Aksa'ya saldırı kirli emellerin somut adımlarıdır

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan, Mescid-i Aksa'ya yönelik çirkin saldırıların kirli emellerin somut adımları olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "Bu çirkin saldırılar, Mescid-i Aksa'ya yönelik, zamansız ve mekansal bölmeyi amaçlayan kirli emellerin somut adımlarıdır. Ancak inanıyorum ki tüm İslam dünyası Mescid-i Aksa'yı asla başkalarının insafına ve tahakkümüne bırakmayacaktır" dedi.

Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılara ilişkin AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Bakan Gürcan, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi, üç kutsal mabedinden biri olduğunu ifade etti.

Bu kirli saldırının asla kabul edilemez olduğunu vurgulayan Gürcan, "Hangi inanca ait olursa olsun mabetler, asgari ihtirama layıktır. Kim olursa olsun, mabetlere gerekli saygıyı göstermeyenlerin, insanlıkları sorgulanır. Kaldı ki Mescid-i Aksa sıradan bir mabet değildir. Müslümanların ortak kutsalı ve ortak mirasıdır. Miraca yükselen Hazreti Peygamberin ayaklarının izi değmiştir" diye konuştu.

Mescid-i Aksa'ya giren postalların, Kudüs'ün ilk fatihi Hazreti Ömer'in hatırasını kirlettiğini belirten Gürcan, "Bu mübarek Mescid'e yapılan saldırı, Kudüs'ü ikinci kez fetheden Selahattin-i Eyyubi'nin kemiklerini sızlatmıştır" dedi.

Bütün İslam aleminin, İsrail askerlerinin bu hoyrat ve çirkin saldırganlığından mey'us ve muzdarip olduğunu ve bu kirli saldırıyı lanetlediğini ifade eden Gürcan, şunları kaydetti:

"Bu ilk olmayan ve belli aralıklarla tekrarlanan saldırılar adeta sıradanlaşmakta ve normalleşmektedir. Kudüs'e yaptığım ziyaret esnasında da gördüm ki Mescid-i Aksa Müslümanların ortak kutsalı ve ortak paydasıdır. Bu çirkin saldırılar Mescid-i Aksa'ya yönelik zamansız ve mekansal bölmeyi amaçlayan kirli emellerin somut adımlarıdır. Ancak inanıyorum ki tüm İslam dünyası Mescid-i Aksa'yı asla başkalarının insafına ve tahakkümüne bırakmayacaktır."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.