'Mescid-i Aksa'ya kamera İsrail'in yeni tuzağı'

'Mescid-i Aksa'ya kamera İsrail'in yeni tuzağı'

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya kamera yerleştirme kararını "Müslümanlara yönelik yeni bir tuzak" olarak niteledi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya kamera yerleştirme kararını "Müslümanlara yönelik yeni bir tuzak" olarak niteledi.

İsrail "Times of Israel" adlı haber portalında yer alan habere göre, Filistin'in Sesi radyosuna konuşan Maliki, "Aynı tuzağa yeniden düşüyoruz. Netanyahu'ya güvenilemez. (Mescid-i Aksa'daki) Bu kameraları kim izleyecek? Bu kameralar nerelere kurulacak ve buradan alınan kayıtlar daha sonra Filistinli gençleri 'kışkırtma yaptıkları' gerekçesiyle tutuklamakta kullanılacak mı?" ifadelerini kullandı.

AA muhabirinin ulaştığı Filistin Dışişleri Bakanlığı ve Mescid-i Aksa Vakfı kaynakları ise konu hakkında yorum yapmadı. 

Mevcut durumda Mescid-i Aksa'da İsrail'e ait gözetleme kamerası bulunmuyor. İsrail, Harem-i Şerif'in avlusundaki hareketliliği ancak gökyüzündeki uçan balonlara yerleştirdiği polis kameralarıyla takip edebiliyor. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ürdün ile İsrail'in, Harem-i Şerif ve Aksa'nın avlusuna kamera yerleştirilerek 24 saat denetlenmesi konusunda anlaştığını, Netanyahu'nun da Müslümanların Harem-i Şerif'te namaz kılmalarına, gayrimüslimlerin ise sadece ziyaret etmesine imkan tanıyacak bir politikayı sürdürmeyi kabul ettiğini duyurmuştu. Keryy, Perşembe günü Almanya'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise bakanlar kurulu öncesi yaptığı açıklamada, "Mescid-i Aksa'ya kamera yerleştirmek İsrail'in yararına. Böylelikle bizim buradaki statükoyu değiştirdiğimiz yönündeki iddiaları çürüteceğiz. Aynı zamanda provokasyonların gerçekte nereden geldiğini gösterecek, hatta bunlar daha gerçekleşmeden önleyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.