Mescid-i Aksa'dan Filistinli tutuklulara destek mesajı

Mescid-i Aksa'dan Filistinli tutuklulara destek mesajı

Açlık grevindeki Filistinli tutukluları "Mescid-i Aksa'nın minberinden" selamlayan Şeyh Sabri, "Onlar İslam ve Arap dünyasının izzet ve onurunu temsil ediyor." dedi.

Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinlilerin İslam ve Arap dünyasının onurunu temsil ettiğini söyledi.

Mescid-i Aksa'daki cuma hutbesinde açlık grevindeki Filistinli tutuklulara destek mesajı veren Şeyh Sabri, "Siyonist işgalcilerin hapishanelerindeki tutuklularımızın ortaya koyduğu kahramanlığı destekliyor, Mescid-i Aksa'nın minberinden onları selamlıyoruz. Onlar İslam ve Arap dünyasının izzet ve onurunu temsil ediyor." dedi.

İsrail'e çağrıda bulunan Şeyh Sabri, "İşgalcilerin üzerine düşen, bu tutsakların haklı taleplerine kulak vermektir." diye konuştu.

Şeyh Sabri, cuma hutbesinde ayrıca, Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Örgütünün (UNESCO), İsrail'i Filistin topraklarında "işgalci güç" olarak tanımlayan karar tasarısını onaylamasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın bir kez daha Yahudilerle alakası olmadığı uluslararası bir örgütçe tescillenmiş oldu. İşgal gücü, kolluk kuvvetlerini ve işgalci askerlerini buradan çekmeli." dedi.

Yahudilerin "Harem-i Şerif"e yönelik tehditlerinin gün geçtikçe arttığını vurgulayan Şeyh Sabri, "Mescid-i Aksa ve Kudüs, Müslüman halkı ile ayakta kalacak ve işgale teslim olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 2 bin Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.