Mescid-i Aksa'da yüzlerce kişi itikafa girdi

Mescid-i Aksa'da yüzlerce kişi itikafa girdi

Ramazan ayının son 10 gününe girilmesiyle yüzlerce Müslüman itikaf için Mescid-i Aksa'ya akın etti.

Filistin'in farklı şehirlerinden ve diğer ülkelerden itikaf için gelen Müslümanlar, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Mescid-i Aksa'nın avlusunda yer alan Kıble Mescidi ile Kubbet-üs Sahra'yı doldurdu.

Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler de İsrail'in kısıtlamalarına rağmen Aksa'ya gitmekten vazgeçmedi. Ayrım duvarını geçerek Kudüs'e girişine izin verilmeyen birçok kişi duvardan atlayarak Aksa'ya ulaştı.

Aksa'nın giriş kapılarında bekleyen İsrail askerleri, teravih namazının ardından avluya giriş ve çıkışlara izin vermiyor. Sabah namazına yarım saat kala Aksa'nın kapıları yeniden açılıyor.

Geçen yıl ramazan ayında İsrail, güvenlik adı altında sıkı önlemlerle Batı Şeria'dan Kudüs'e geçişleri tamamen engellemişti. Kudüslü Müslümanların da Aksa'ya girişine yaş sınırlaması getirilmişti.

İtikaf nedir?

Dini bir terim olarak itikaf, ibadet niyetiyle ve kurallarına uyarak inzivaya çekilmek anlamına geliyor. Hazreti Muhammed'in Medine'ye hicret ettikten sonra her yıl ramazan ayının son 10 gününde itikafa girdiği biliniyor.

İtikafın makbul olması için, itikafa girenin niyet etmesi, oruçlu olması, itikafı beş vakit namaz kılınan camide yapması gerekiyor. Kadınlar, camide değil, evlerinde namaz kıldıkları odada itikafa giriyor. İtikafa giren kimse camide yiyip içiyor, uyuyor, bu süre içinde kendisini dünya işlerinden ayırarak ibadetle meşgul oluyor, tefekkür edip zikir yapıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.