Mescid-i Aksa'da imar ve restorasyon çalışmaları yeniden başladı

Mescid-i Aksa'da imar ve restorasyon çalışmaları yeniden başladı

Ürdün, siyonist işgal rejiminin sürdürdüğü engelleme ve baskılarının ardından, Mescid-i Aksa’da onarım ve restorasyon çalışmalarının yeniden başladığını açıkladı.

Ülkenin Temsilciler Meclisi'ndeki Filistin Komitesi üyeleriyle bir araya gelen Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, yerel kanallara açıklamalarda bulundu. 1967 sınırlarına göre bağımsız bir Filistin devletini kurmaları ve meşru haklarını kazanmaları için Filistinlilerin desteklenmesi konusundaki tutumlarının değişmediğini aktaran es-Safedi, Filistin halkını haklı davalarında desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

es-Safedi, İslam ümmeti açısından paha biçilemez değere sahip olan Mescid-i Aska’daki restorasyon çalışmalarının yeniden başlamasının ise diplomatik çabaların sonucu olduğunu sözlerine ekledi.

Geçen günlerde Haremi Şerif'e baskın düzenleyen işgal ordusu, Mescid-i Aksa’da bulunan Kubbetu’s-Sahra Mescidi’nin mermerlerini ve iç sütunlarını onarma çalışmalarının tamamlanmasına engel olmuştu.

Mescid-i Aksa İmar Komitesi Müdürü Bessam el-Hallak, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, siyonist rejimin Kubbetu’s-Sahra Mescidi’ne baskın düzenlediğini ve işçilerin çalışmalarına engel olduğunu belirtmişti.

İşgalcileri, işçileri çalışmaya devam etmeleri halinde alıkoymakla ve Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası vermekle tehdit ettiğini kaydeden el-Hallak, Mescid-i Aksa İmar Komitesi’nin el-Mervani Namazgahı’nda onarım çalışması yapmasına izin verilmediğini de bildirmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.