Mescid-i Aksa'da gerginlik sürüyor

Mescid-i Aksa'da gerginlik sürüyor

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki ihlalleri gerginliği tırmandırıyor

İsrail'in yıl başından bu yana Kudüs'te yaşama hakkı bulunan 227 Filistinliyi Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırdığı, 255'ini ise gözaltına aldığı belirtildi.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin yıl başından Eylül ayına kadar Mescid-i Aksa'dan Kudüs'te yaşayan 227 Filistinliyi uzaklaştırdığı, Aksa'nın avlusu ve girişlerindeki 255 Filistinliyi ise gözaltına aldığı ifade edildi.

Uzaklaştırılanların 119'unun erkek, 83'ünün kadın, 25'inin çocuk olduğu belirtilen açıklamada, gözaltına alınanların ise 116'sının erkek, 95'inin kadın, 44'ünün çocuk olduğu kaydedildi.

İsrail'in yaşı büyük kişiler, kadın ve çocuklara da uyguladığı Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararlarını yıl başından bu yana artırdığı belirtilen açıklamada, Aksa'nın avlusuna giren Yahudilerin sayısındaki artışa dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı:

"2014 yılında 11 bin Yahudi Aksa'nın avlusuna girdi. 2013 yılıyla karşılaştırıldığında yüzde 28 bir artış söz konusu. 2015 yılının ilk 8 ayında ise Aksa'nın avlusuna 820 askerin eşlik ettiği yaklaşık 7 bin 200 Yahudi yerleşimci girdi. İsrail'e Müslümanları provoke etmeme uyarısında bulunuyoruz. Çünkü gerginliği tırmandıran bu durum çok kötü neticeler verebilecek bir dini savaşın fitilini ateşleyebilir."

İsrail askerlerinin geçen hafta postallarıyla Aksa'nın içerisine girmesi ve caminin çatısına çıkmasından bu yana gerginlik devam ediyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.