Mescid-i Aksa İmamı, Dünya Kupası'ndaki Filistin mesajlarından memnun

Mescid-i Aksa İmamı, Dünya Kupası'ndaki Filistin mesajlarından memnun

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Arap ve İslam halklarının Katar'da devam eden 2022 FIFA Dünya Kupası karşılaşmalarında Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya duydukları muhabbeti tüm dünyaya gösterdiğini söyledi

Şeyh Sabri, Mescid-i Aksa'da verdiği cuma hutbesinde "Müslümanlar stratejik tutumlarını, Filistin'e, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya olan sevgilerini tüm dünyaya açıkça ilan etti. Biz de Arap ve İslam halklarını, aslında bir bütün olarak şerefli İslam ümmetini saygı ve sevgiyle selamlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sabri, "Normalleşme buharlaştı, normalleşmenin başarısızlığı ortaya çıktı ve Müslümanlar gerçek tutumlarını açıkladı. Mescid-i Aksa, Müslümanların kalbinde olduğu sürece Filistin var olacaktır." dedi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamaya göre, 60 binden fazla kişi cuma namazını Mescid-i Aksa'da eda etti.

Katar'ın başkenti Doha'da devam eden Dünya Kupası karşılaşmalarında Arap ve Müslüman taraftarlar sık sık Filistin bayrakları açarak Filistin'e ve Kudüs'e destek veriyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.