Mescid-i Aksa görevlisine 6 ay uzaklaştırma cezası verildi

Mescid-i Aksa görevlisine 6 ay uzaklaştırma cezası verildi

Siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa bekçilerinden İsam Necib adlı Filistinliye 6 ay Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdi.

İşgalciler, geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa’da çalışan Necib’i alıkoyup bir hafta süreliğine Aksa'dan uzaklaştırma cezası vermişti.

Necib, bu cezanın ilk olmadığını, şu ana kadar toplamda 4 yıl Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılma cezasına maruz kaldığını belirtti.

Diğer taraftan Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, siyonist işgal rejiminin 2020 yılında 13 Mescid-i Aksa görevlisine uzaklaştırma cezası verdiğini bu yeni yılda ise Necib’le birlikte 3 çalışanı daha uzaklaştırdığını kaydetti.

Siyonist rejim, işgal ettiği Filistin topraklarındaki İslami değerleri Yahudileştirmek amacıyla görevlilerle birlikte bölge sakinlerine de Aksa’dan uzaklaştırma cezası veriyor.

Kudüslüler, Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılmanın ve orada ibadetten mahrum bırakılmanın zulmüne maruz kalıyor. Ancak mümkün mertebe Aksa’nın avlusuna yaklaşıp namaz kılmak ve hazır bulunmakta ısrarcı oluyorlar.

İşgalcilerin, Filistinlilere bu şekilde Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı getirmesi dini özgürlüklere getirilen kısıtlamalar kapsamında değerlendiriliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.