Mesai 1 saat erken başlasın önerisi

Mesai 1 saat erken başlasın önerisi

Mesaiye bir saat erken başlamanın iş verimliliğini daha çok arttıracağını savunan iş verenler, bu konuda hükümetin çalışma yapması gerektiğini savundu.

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, Türkiye'de tekstil ve deri sektörünün önemli merkezlerinden Uşak'taki Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah erken saatte yapılan çalışmanın daha verimli olduğunu, dünya çapında etkili olan şirketlerin başarılı yöneticilerinin güne hep erken başladığını belirtti.
 
Türkiye'deki çalışma saatlerinin bir saat ileri alınmasının kamu ve özel sektörde verimliliği artıracağı görüşünü bildiren Küplemez, hükümetin bu konuda çalışma yapmasını isteyerek, bu uygulama ile çalışanların da kendisine daha fazla zaman ayırabileceğini söyledi.
 
Küplemez şöyle konuştu:
 
"Sabahın rahmetinden ve bereketinden yeterince yararlanamıyoruz. Güneş saat 6.00'da yüzünü gösteriyor fakat biz tam 2 buçuk saat sonra mesaiye başlıyoruz. Personel çalışmaya tam adapte oluyor ve bu sefer de öğlen yemeği araya giriyor. Öğlen yemeğinden sonra verimlilik iyice düşüyor ve akşamın nasıl olduğu anlaşılmıyor. Bugüne kadar hiç dikkate alınmayan verimlilik azalması, ülke, kent ve aile ekonomisine ciddi zararlar sağlıyor. Özellikle kamuyla ilintili işlerde ciddi aksamalar ve sonraki günlere sarkmalar meydana geliyor."
 
"Çalışan, kendisine daha fazla zaman ayırabilir"
 
Mesai saatlerinin bir saat ileriye alınmasıyla personelin kendisine de zaman ayıracağına dile getiren Küplemez, "Bizim önerimiz çalışma saatlerinin başlangıcının kışın saat 7.00, yazın da 7:30 olarak ayarlanması. Bu sağlanırsa personel dinç ve zinde olarak çalışmaya başlar, kamuya ve çalıştığı kuruma daha yararlı olur. Bir saat erken paydos edecek olan çalışan, ailesine, yakınlarına ve kendisine daha fazla zaman ayırabilir. Bu sayede sosyal ve kültürel faaliyetlere toplumsal katılım oranı artar. Ülkemizde de verimliliğin artması için bu konunun gündeme alınması gerektiğini öneriyoruz" diye konuştu.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.