Mersin Pamukluk Barajı bitme aşamasına geldi

Mersin Pamukluk Barajı bitme aşamasına geldi

Tarsus ilçesinde, yapımı devam eden ve ülke ekonomisine yıllık 357 Milyon TL tarımsal katkı sağlanması hedeflenen Pamukluk Barajı'nın bu yıl hizmete girmesi planlanıyor.

Ön yüz beton aşamasına 2020 yılı Kasım ayında başlanan Tarsus Pamukluk Barajı'ndaki çalışmalar devam ediyor. Tamamlanmasıyla baraj alanında depolanacak su ile 221 bin 700 dekar arazi sulanacak.

Yılda 68 milyon kilovat saat enerji üretecek olan barajın, Mersin ilinin yıllık 127,54 Hectometre küplük (Hm3) içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Pamukluk Barajı'nın en önemli aşamalarından birisi olan ön yüz beton imalatlarına 2020 yılının Kasım ayında başlandı. Bugün itibariyle; Pamukluk Barajı sulaması iletim tüneli, regülatör, baraj gövde dolgusu, dolusavak ve ön yüz beton imalatları tamamlandı.

Baraj kreti üzerindeki perde duvar imalatları ve derzlerde geçirimsizlik tedbirleri yapılması işleri devam etmekte olup mekanik imalatlara başlanacak.

Yüzde 97 fiziki gerçekleşme sağlanan barajın 2021 yılı içerinde tamamlanması planlanıyor.  Projenin tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ülke ekonomisine yıllık 357 Milyon TL tarımsal katkı sağlanması hedefleniyor.

Temelden yüksekliği 135 metre ve su depolama kapasitesi 282 milyon metreküp olan Tarsus Pamukluk Barajı'nın tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde hem tarlalardaki verim artacak hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.