Mermileri bitsin diye dua ettik

Mermileri bitsin diye dua ettik

Yeni Zelanda’da 49 kişinin katledildiği saldırının görgü tanıklarından biri yaşadıkları dehşeti, “Dua ederek bekledim. Allahım şunun mermileri bitsin ne olur dedim” sözleriyle anlattı. Saldırganın canlı olduğunu düşündüğü herkese yeniden ateş etmeye devam

Yeni Zelanda’da düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin kimlikleri ve milliyetleri de yavaş yavaş belirlenmeye başladı. Filistin Dışişleri Bakanlığı, terör saldırısında 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği 6 Filistinlinin de yaralandığını açıkladı. Ürdün Dışişleri Bakanlığı da, 4 Ürdünlünün saldırıda yaşamını yitirdiğini bildirdi. Mısır yönetimi, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısında 4 vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

En küçüğü üç yaşındaydı
 
Mucad İbrahim
Saldırıda hayatını kaybeden ilk kişinin, terörist Tarrant'ın yayınladığı videoda saldırganı kapıda görünce selam vererek "Hoşgeldin kardeşim" diyen 71 yaşındaki Afganistan vatandaşı Davut Nabi olduğu ortaya çıktı. Nabi'nin ayrıca hayatını kaybeden en yaşlı kişi olduğu ifade edildi. Terörist saldırının en küçük kurbanının ise Somali göçmeni 3 yaşındaki Mucad İbrahim olduğu belirtildi. Ölenler arasında, caminin inşası için gece gündüz çalıştığı belirtilen Filistinli mülteci Atta Mohammed Alian'ın da olduğu ifade edildi.

Davut Nabi
Katliamı anlattılar
Yeni Zelanda’da 49 kişinin şehit olduğu saldırının görgü tanıkları, yaşadıkları dehşeti anlattı. Yeni Zelanda televizyonu TVNZ’ye konuşan tanık “Herhalde mermileri bir aşamada biter diye düşünüyordum. Dua ederek bekledim. Allahım şunun mermilerini bitsin ne olur dedim” diyerek yaşadığı korku dolu anları ifade etti. Saldırganın hala canlı olduğunu düşündüğü herkese ateş etmeye devam ettiğini kaydeden başka bir görgü tanığı, “Kimse canlı kalmasın istiyordu” ifadelerini kullandı. Katliamdan yaralı olarak kurtulan Mustafa Boztaş da, vaaz sırasında kurşun seslerini duyduklarını ifade etti. Boztaş, “Hepimiz kaçmaya çalıştık, ama en önde kenarda sıkıştık. Bir iki kişi ölü taklidi yaptık, ancak taklit yaptığımızı anlayınca bize de sıktı. Pencereden kaçtık” ifadelerini kullandı.
Şehitler anıldı

Yeni Zelanda’da yüzlerce kişi, saldırıda ölenler için cami önlerinde anma etkinlikleri düzenledi. Camilerin bulunduğu sokaklar çiçeklerle donatıldı. Halk, Başbakan Jacinda Ardern’in de gün içinde ziyaret ettiği Canterbury Mülteci Merkezi’nin önüne yardım ve destek olmak için akın etti. Avustralya’daki birçok Müslüman da hayatını kaybeden ve yaralananların ailelerine destek olmak için kente geldi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.