'Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed'

'Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed'

Ayonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinleri çerçevesinde 'Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed' konulu konferans düzenlendi.

İscehisar Müftülüğü tarafından Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Müftü Kemal Demirel, "Şiddet, öfke ve olumsuz duyguların toplumda merhamet duygusunu bastırmasını üzüntü ile izlemekteyiz. Hz. Muhammed (SAV)'in koymuş olduğu ölçüler bizlere zirve noktası ile merhameti tavsiye etmektedir. Günümüzde bilinçli ve kapsamlı adımlarla bu ölçülerin yaşama geçirilmesini amaçlamaktayız." dedi.

Programda katılıcılara Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunan Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Mushafları İnceleme Kurulu ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Davut Kaya, ayetlerin mealini açıkladı. Kaya, 'Yeniden tohumlanan ağaçlar gibi kalplerimizi Efendimizin merhamet tohumları ile yeşertmeli gözyaşları ile sulamalıyız.' ifadelerini kullandı.

Günümüzde televizyona esir düşen toplum üzerine Efendimizin (SAV) merhamet tohumlarını ekmek gerektiğini ifade eden DİB Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata da şunları söyledi: "Bilginin altın döneminde yaşayıp Efendimizi ve Kuran-ı anlamıyorsa kendine merhamet etmiyordur. Kendisine merhamet etmeyen başkasına merhamet edemez. Çocuk merhameti anne karnında alır, anne şefkati ve merhameti ile büyür. Anne ve babalar evdeki merhamet madenleridir."

İscehisar da görev yapan imam hatiplerin ilahi korosu dinleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. 'Merhamet Peygamberi' konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İscehisar Kaymakam Vekili Hakan Engin, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, Çevre İlçe Müftüleri, siyasi parti temsilcileri ve daire amirleri tarafından hediye verildi.
Haberaktüel