Mercedes'in 3. Suv modeli GLC

Mercedes'in 3. Suv modeli GLC

Mercedes Benz’in bu yıl içinde sunduğu 3. SUV modeli GLC, ekim başında Türkiye’de. GLC, tasarımı, gelişmiş teknolojisi ve donanımı ile segmentinde öncü olmaya hazır.

GLC’yi Basel’de (İsviçre) başlayan ve Almanya’yı geçerek Strasbourg’da (Fransa) sona eren bir rotada kullandım. Mercedes-Benz’in yeni SUV modeli GLC, tasarımı, gelişmiş teknolojisi ve donanımı ile segmentinde öncü olmaya hazır. 2008 yılından bu yana tüm dünyada 650.000 adetten fazla satılan GLK modelinin yerini alan yeni GLC, Mercedes-Benz’in GLE ve GLE Coupe’den sonra 2015 yılında tanıttığı üçüncü SUV modeli olma özelliğini de taşıyor. Yuvarlak hatlı tasarımı ile bir önceki modelden farklılaşan yeni GLC’nin karakteristik ön yapısı, üç boyutlu radyatör ızgarası ve merkeze yerleştirilmiş Mercedes-Benz yıldızı, yeni tasarım hatlarını ortaya seriyor. LED yüksek performanslı farların farklı bir görünüş kazandırdığı GLC, coupe modelleri andıran silueti ve geniş aks mesafesi ile şık bir profile sahip. Tamamen yeni şasi ve süspansiyona sahip olan GLC konforlu bir sürüş vadediyor.

Modern ve şık iç mekan

GLC’nin iç mekanındaki yeni tasarım tarzı ise dinamik sportiflik ile modern lüksü harmanlıyor. Her şey ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Tüm kumanda düğmeleri sürücünün rahatlıkla erişebileceği şekilde şık bir şekilde tasarlanmış. Orta konsoldaki dokunmatik kumanda kolu ve hemen önündeki joystick benzeri yuvarlak buton sayesinde bilgi-eğlence sistemine kolaylıkla kumanda edilebiliyor. Sürücü tarafında ön cama yansıttığı bilgilerle güvenliği artıran head-updisplay de aracın artılarından.

Ayrıca yolcular için oturma alanı ve bagaj kapasitesindeki artış da daha fazla kullanım alanı sağlıyor. Bagaj kapasitesi 80 ila 100 litre arası arttırılan yeni GLC, 580 litre hacme sahip.

3 versiyonu ile Türkiye’de olacak

Yeni GLC ‘Off-road Engineering’ paketi ile donatıldığında AIR BODY CONTROL sayesinde tekerleklerin yerle teması en üst düzeye getiriliyor. Geniş boyutları ve daha uzun aks mesafesine rağmen alüminyum ve kuvvetli çelik malzemelerin kullanımı ile ağırlığı 80 kilogram azaltılan yeni GLC, start/stop fonksiyonuna sahip, Euro 6 emisyonu standartlarındaki verimli motorları ile bir önceki versiyonuna kıyasla yüzde 19’a varan bir yakıt tasarrufu sağlıyor. Yeni Mercedes-Benz GLC, 2.0 litre hacminde 211 PS gücündeki benzinli motoru ile GLC 250 4MATIC, 2,1 litre hacminde 170 PS gücündeki dizel motoruyla GLC 220 d 4MATIC ve 2.1 litre hacminde 204 PS gücündeki dizel motoruyla GLC 250 d 4MATIC olmak üzere 3 farklı versiyonuyla Türkiye’de pazara sunulacak.

star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.