Merak Aile okulumuz hayırlı olsun

Merak Aile Okulu geçtiğimiz Pazar günü güler yüzlü ve bir o kadar da ihlaslı insanların bir araya geldiği, bahar çiçeklerini andıran güzel duygularının uçuştuğu nahif, sıcak ve samimi bir ortamda açıldı.

Duygular kadar şimdimizin bahar çiçekleri, geleceğimizin büyükleri çocuklarımızın kendileri için hazırlanan güzel mekanın keyfini daha ilk günden itibaren çıkartmaya başlamaları, Merak Ali Okulunun ne kadar da gerekli olduğunu ortaya koymuştur.

Bu geleceğimizi, bahar çiçeklerimizi, kötülüklerden, eğitimsizlikten ve cehaletten koruyabilmemiz için ebeveynlerin de eğitime, rehberliğe ve profesyonelce desteklenmeye ihtiyacı olduğu hepimizin malumudur. Değişim ve gelişim günümüzde çok hız kazanmıştır. Bu hıza ayak uydurabilmek profesyonel desteklere daha çok ihtiyacımız olduğunu hissettirmektedir.

Birey ve aile olarak sürekli etkileşim içindeyiz. Etkiye karşı müsbet anlamda değişimi başarmak zorundayız.  Cehaletle ve tembellikle kendimize aşılması güç engellerden duvarlar örmemiz halinde değişimi başkaları gerçekleştirecek ve bizim bir yanımızı koparıp gidecektir. 
Maddi olduğu kadar manevi olarak aldığımız yaralar, bizi ümitsizliğe düşürecek, Allah korusun ebedi hayatımızı bile mahvedecektir.

Merak Aile Okulu; bireyin, ailenin ve toplumun geleceğine yakılan bir ümit ışığıdır. Maddi ve manevi yaralarımızı saracak şifa, ebedi hayatımızın kurtulmasına vesile olacak bir irşad mekanı olacaktır inşaallah.  

“Soluyan her nefes aile ister.” Mesajı açılış programına damgasını vurmuştur. Aile, insanın huzur duyacağı, mutlu olacağı ve dış etkenlerden bunalıp sıkıldığı zaman sığınacağı “bir nevi cenneti” ve özel “bir küçük dünyası”dır. Böyle bir ortam da emek harcamadan olmaz. Başta anne-babanın bu ortamı hazırlamak için gayret sarf etmesi, Allah’ın izni ve Peygamberin sünneti dairesinde hareket etmesi ve bunları yuvalarının temel kuralları haline getirmesi gerekir. Aksi halde yuva dağılacağı gibi, geleceklerinin teminatı çocuklar da zamanın dehşetli fırtınalarında savrulup gideceklerdir.

Zamanımız çok kötü. Yardım almadan, bu fırtınalara karşı koymak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Şer güçlerin, insanların ve özellikle de çocukların dem ve damarlarına işleyecek derecede cazip oyunlarla karşılarına çıkmaları, aile kurumunu zor ve tehlikeli durumlara sokmaları, gözlerimizin önünde cereyan etmektedir.

Dünya telaşından sıyrılıp bir nefes almak, bir kahve molası vermek, tefekkür ve huzur bulma seanslarına katılmak, geleceği iman ve inanç tadında inşa etmek için; “çocuk masumiyetinde, anne-baba sorumluluğunda ve gençlik heyecanında” bir hayata sahip olmak isteyen herkesi Merak Aile Okuluna davet ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum