Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'den AGD'ye Ayasofya ziyareti

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'den AGD'ye Ayasofya ziyareti

Mustafa Kır başkanlığındaki heyet 'Ayasofya Cami Olarak Açılsın' imza kampanyası için destek ziyaretinde bulundu

Risale Haber - Haber Merkezi

Memur-Sen’e bağlı şube başkanlarının da katıldığı ziyarette Hükümetin başta başörtüsü ve Ayasofya konusundaki tavrı üzerinde duruldu. AGD başkanı Salih Turhan İmza kampanyasında 10 milyon imza toplandığını bunun sadece Türkiyeyi ilgilendiren bir mesele olmadığını belirterek, ‘Şimdi bugün Kıbrıstan geldik oradan imzalar getirdik,Filistinden imzalar toplandı tüm dünyadaki Müslümanların imzasını sembolik anlamda sayısı azda olsa topladık.’dedi. Kır’da bu kampanyayı desteklemek için bu ziyareti yaptıklarını belirterek ‘ İnşallah toplanan imzalar netice alır bizde kamu sendikacılığı yapıyoruz ve bizim felsefemizde aslolan  hayırlı her işe destek hayırsız ve yanlış her işe dur demek vardır. Bu anlamda hükümet  başörtüsü konusunda topladığımız 12 milyon imzaya maalesef duyarsız kalmıştır. Hükümet yetkilileri bakıyoruz olgunlaşınca diyorlar kanun çıkartırız, zaten olgunlaştı daha ne olgunlaşacak, olgunlaşmanın sonrası çürümedir. ‘dedi.

Kır dışardan araştırma şirketlerinin bile başörtülü çalışılmalı mı, okullarda öğrenciler başörtülü okumalı mı şeklinde halk nezdinde yaptığı anketlerin %80’lik halk desteği gösterdiğini belirterek başörtüsü konusunda 2005’lere kadar inanan kesimin AKP hükümetine bir süre verdiğini ama artık bu sürenin bittiğini belirtti. AGD başkanı Salih Tuna imzayla değil bilfiil 50 bin kişiyle Ayasofya da namazda kıldıklarını hatırlatarak yurt dışında öyle TV kanalları geldi ki adeta röportajlarında bizle mücadele ederek ‘kilisede olmasın camide olmasın ne  var ki’ bunda diye sorular sorduklarını belirtti. Kır bizlerde şu an devlet dairelerinde çalışan üyelerimizle başörtülü çalışma özgürlüğü için kampanya başlattık. Fiilen başta Milli Eğitim bakanlığı olmak üzere derslere üyelerimiz başörtülü giriyor keza diğer bütün bakanlıklarda. Başbakanın ‘Başörtüsü yasağı yok’ sözü hatırlatınca Kır, ‘Nasıl yok yazılı ya devlet memurları kılık-kıyafet yönetmeliğinde .Ecevit bile geldi koalisyondayken yasak olan pantolonu kadınlara serbest bıraktı ama 10 yıllık bu iktidar sorunu hala çözemedi ’ dedi. AGD başkanı Salih Tuna ile kapatılan MGV (Milli Gençlik Vakfı) nın mallarının iadesi, AGD’nin 29 Mayısta İzmit’te düzenleyeceği Fetih 1453 şölene kadar bir konuda fikir alışverişinde bulunuldu.

Kır başta başörtüsü ve Ayasofya konuları olmak üzere sorunun üstesinden ancak inanan dirayetli kişilerle  gelinebileceğini belirterek ‘Başörtünü çıkart böyle giremezsin denildiğinde çıkartırsan elbette çözemezsin. Direneceksin ve kim sana çık böyle giremezsin dese de gireceksin çıkmayacaksın.Bakın o zaman sorun nasıl çözülüyor göreceksiniz. Memur-Sen olarak bir bu direnişi ve eylem ruhunu ortaya koyuyoruz’ dedi.