Meleklerin duasını kimler alıyor?

Melekler işlerini güçlerini bırakmışlar, bize duaya durmuşlar.
Yeni fark ettim ama onlar ben dünyaya geldim geleli aynı işi yapıyorlarmış, durmadan dinlenmeden, hiç de ara vermeden...

Öyle güzel dua ediyorlar ki, hayatımızı kurtarıyorlarmış; hem bu hayatımızı hem de ebedi hayatımızı...

Bakınız, melekler, bize nasıl ve ne şekilde dua ediyorlarmış?

"Arşı taşıyan ve onun etrafında bulunan melekler Rablerini över, O'nu tesbih eder, O'na iman eder ve mü'minlerin bağışlanması için de dua ederler.

'Ey Rabbimiz' derler. 'Senin rahmetin ve ilmin her şeyi kuşatmıştır.'

Tevbe eden ve Senin yoluna uyanların günahlarını bağışla ve onları cehennem azabından kurtar." (Mü'min Suresi, 7-9)

Dua eden melekler Arş-ı Alayı taşıyan sekiz büyük melek ve onların etrafında ve emrinde çalışan diğer meleklerdir. Bu melekler önce Rablerini övüyorlar, tesbih ediyorlar, iman ediyorlar, arkasından da biz mü'minlerin günahlarının bağışlanması için dua ediyorlar.

Önceki âyette geçtiği gibi önce cehennemden kurtulmamız için yalvarıyorlar, sonraki âyette de cennete girmemiz içini dua ediyorlar.

Sadece bize değil, yedi ceddimize, eşlerimize ve gelecek neslimize, çocuklarımıza, torunlarımıza. Ancak hak edenlere, yani sâlih olanlara, Allah'a kul olmak için gayret gösterenlere...

"Ey Rabbimiz! Onları, atalarından ve eşlerinden ve nesillerinden salih olanları kendilerine vadettiğin Adn Cennetleri'ne yerleştir. Şüphesiz ki Senin kudretin her şeye galiptir ve Senin her işin hikmet iledir."

***

Asıl insanı mest eden duanın şu gelen kısmı. Ne muhteşem bir şey! Duanın içtenliğine ve önemine bakınız:

"Onları kötülüklerden koru. Sen kimi kötülüklerden korursan, kıyamet gününde muhakkak ona rahmet etmişsindir. İşte asıl büyük kurtuluş budur."

Kötülüklerden, şerlerden, günahlardan, haramlardan, ahlaksızlıklardan kurtulmamız için yapılan bir dua bu...

Melekler günaha girmemizi istemiyorlar. Allah'ın bizi kötülük ve günahlardan korumasını istiyorlar. Tövbe ettikten sonra, bağışlandıktan sonra, ter temiz olduktan ve arındıktan sonra tekrar kirlenmemize razı olmuyorlar.

Ama ne yapalım, bizler günah işleyen, günah işleyebilen, günahtan elini, eteğini kurtaramayan varlıklarız. Tevbe ediyoruz, pişman oluyoruz ama yine günaha giriyor, günaha bulaşıyoruz.

Bizim yapımız böyle, bunun yanında işin sevindiren tarafı şu:

Buna rağmen melekler devamlı bu duayı yapıyorlar. Kur'ân âyeti ezeli ve ebedi olduğuna göre, meleklerde de ölüm olmadığına göre, onların duaları devam ediyor. Bizler imanımızı koruduğumuz, kulluğumuzu devam ettirdiğimiz sürece bu duayı hak ediyoruzdur.

Kur'ân böyle işte, kendisi hep yenidir, sizi de devamlı yeniler, eskimekten ve eskilikten kurtarır; canlandırır, hayata ve geleceğe bağlar sürekli.

Bugün

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.