Mekke'de hizmetler

Mekke-i Mukerreme’de dershane açılışı muhteşem oldu. Ancak Seyyitlerden biri bir hadise anlattı ki o çok önemliydi. Bu hadisenin Suud-i Arabistan’da olması daha da enteresandı. Seyyid şöyle anlatıyordu:

“Ben evden çıkmak üzereydim. Televizyonda bir mülakat vardı. Risale-i Nurdan bahsedilince annem, ‘buna bak’ dedi. Suud İçişleri Bakanına anarşi ve onunla mücadele kapsamında Nur Talebelerini soruyorlardı.
Bakan da Nur Talebelerinin kendi halinde, zararsız ve iyi insanlar olduğunu söylüyordu. Böyle bir cevap beklemediğim için çok şaşırmıştım.”

Ayni Seyyid, ayaküstü konuşmada da; yetkili birinin nereye gittiğimizi, nerede ne zaman bir araya geldiğimizi, teferruatlı olarak anlattığını bildiriyordu.

Suud\'da cok sıkı bir yönetim var. Buna rağmen Risale-i Nur hizmetini kabul etmiş olmaları çok önemlidir.

Mekkelilerin bu hizmete sahip çıktıklarını, halkanın her gün genişlediğini görüyoruz.
İhlasla, samimiyetle. Hiç çekinmeyerek hizmete devam ediyorlar. Onların o heyecanına, şevkine, vakıf kardeşlerle hemhal olduklarına hayran olmamak mümkün değil.

Asrın ihtiyaçlarına cevap veren bu hakikatlar bütün dünyada hak ettiği mevkiye gelecek, insanlığa saadet getirmeye vesile olacaktır İnşaallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.