Mehmet Şevket Eygi, yine o Nurcuyu fırçaladı

Mehmet Şevket Eygi, yine o Nurcuyu fırçaladı

Mehmet Şevket Eygi, arada bazı Nurcuları da fırçalamayı ihmal etmiyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazılarında sık sık Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini de öven Mehmet Şevket Eygi, arada bazı Nurcuları da fırçalamayı ihmal etmiyor.

Eygi'nin Milli Gazete'deki bugünkü yazısında da "Böyle Nurcu olur mu?" sitemi yer aldı.

Kendisinin gerçek ulema ve fukahaya, gerçek şeyhlere ne kadar hürmetkar olduğunu herkesin bildiğini belirten Eygi, "Onlar biz Müslümanların hidayet rehberleridir. Onlara ne kadar hürmet ediyorsam, ehl-i dünya ulema-i su’dan, sahte şeyhlerden, din baronlarından o nispette uzak durmaya çalışıyorum. Onlar, merhum ve mağfur Ahmed Davudoğlu hocaefendinin dediği gibi din tahripçileridir" dedi.

Osmanlı devletinden geriye kalan eski ulemanın, fukahanın, şeyhlerin bir kısmına yetiştiğini hatırlatan Eygi, "Onlar ihlâslıydılar, Din-i Mübine Allah rızası için hizmet ederlerdi. Hepsi de Ehl-i Sünnet ve Cemaat dairesi içindeydiler. Onlar çile çekmiş insanlardı. Bir kısmı tarikat çilesi çekmişti, bir kısmı dinsiz rejimin zulmüne uğrayıp çile çekmişti. Hepsi de icazetli idi. Allah muhlisane hizmet eden bütün hocalardan, şeyhlerden, üstadlardan, müşidlerden razı olsun" şeklinde yazdı.

Fesubhanallah!.. Böyle Nurcu olur mu?

Bu girişten sonra farklı konularda tek cümlelik aforizmalar kullanan Eygi, bir cümlesinde de yine isim vermeden gizemli bir Nurcuyu fırçaladı:

"Ehl-i dünya kimseler, dıştan dine hizmet eder görünseler de gerçekte hizmet edemezler. Onlar İslam’a hizmet etmiyor, İslam’ı âlet ve istismar ediyor.

"Bendeniz o şeyh efendiye yetiştim. O, senin anlattığın gibi değildi. Senin anlattığından bin kere muhteremdi, bin kere üstündü.

"Gerçek icazetli şeyhler, tarikata hizmet etmezler; İmana, İslam’a, Kur’an’a, Sünnete, Şeriata, Ümmete hizmet ederler.

"Hem Nurcu geçiniyor, hem gıybet ediyor… Fesubhanallah!.. Böyle Nurcu olur mu?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum