Mehmet Nuri Güleç (Fırıncı) Ağabey

Ağabeylerin firkati büyük bir elem veriyor insana. Hele Fırıncı ağabey gibi gaye-i hayali Kur’an ve iman hizmeti olan ağabeylerin ayrılıkları ayrı bir acı veriyor.

Fırıncı ağabey, duruşuyla, konuşmasıyla, fedakârlığıyla, her zaman o güzel mütebessim yüzüyle,  âlicenap, efendi, kibar, samimî, mütevazi, yorulmaz, hizmet için hayır demesini bilmez, nezih, kibar ve yumuşak yürekli bir insandı. O lisan-ı kal ve lisan-ı haliyle adeta bu hizmet için yaratılmıştı sanki!..

O bir yıldızdı, kaydı sonsuzluğa. Artık sohbetlerini orada yapacak. Melekler dinleyecek, ehli cennet dinleyecek onu ve sohbetlerini. Ve bizi bekleyecek orada.

Evet, o görevini yaptı. Hizmetini tamamladı. Rahmet-i Ramana, Huzur-u Kibriyaya, Resulullah’a (asm), kendisiyle bütünleştiği Üstadına kavuştu. Şimdi ruhu onlarla beraberdir. Biz burada firkatiyle hüzünlenip, gözyaşı dökerken, o onlarla beraber kim bilir ne kadar seviniyor, ne kadar mutludur.

Evet, Fırıncı ağabey! Sen bize veda ettin, ama biz inanıyoruz ki bu firkat geçici, bu veda geçicidir. Ve yine inanıyoruz ki bu bir ayrılık değil bir visal, bir kavuşmaktır, Mevlana’nın deyimiyle “bir Şeb-i Aruzdur”, bir düğün gecesidir, sevgiliye, sevdiklerine kavuşmaktır.

Asrın Mevlanası Bediüzzaman ise “Sizlere müjde! Mevt idam değil, hiçlik değil, fenâ değil, inkıraz, son bulma değil, sönmek değil, firak-ı ebedî değil, adem değil, tesadüf değil, fâilsiz bir in'idam, bir yok oluş değil. Belki, bir Fâil-i Hakîm-i Rahîm  tarafından bir terhistir, bir tebdil-i mekândır. Saadet-i ebediye tarafına, vatan-ı aslîlerine bir sevkiyattır. Yüzde doksan dokuz ahbabın mecmaı, toplandığı yer olan âlem-i berzaha, kabir âlemine bir visal bir kavuşma kapısıdır. Öyle ise, kabir kapısına ağlayarak değil, gülerek giriniz” diyerek sesleniyor size, bize, insanlığa!

Evet, onun vefat anını görmedim ama inanıyorum ki vefatında da soyadı gibi her zaman güleç olduğu gibi yine güleçdi. İnanıyoruz ki Fırıncı ağabey kabir kapısına da ağlayarak değil, gülerek gitmiştir.

Evet, Fırıncı ağabeyciğim sen bize veda ettin ancak asıl sevdiklerine kavuştun. Allah sana gani gani rahmet eylesin. Kabrin pürnur olsun. Ruhun şad olsun Fırıncı abiciğim! Âmin âmin âmin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum