Mehmet Kutlular vefat etti

Mehmet Kutlular vefat etti

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Yeni Asya Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular Hakkın rahmetine kavuştu.

Alzheimer tedavisinin yanında zatüree teşhisi de konulan Kutlular, üç gün önce hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı.

Kutlular'ın cenazesi yarın (7 Nisan 2021 Çarşamba) saat 14'te Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak namazın ardından Eyüp Sultan mezarlığına defnedilecek.

Mehmet Kutlular kimdir?

Kutlular, kısa özgeçmişini şöyle anlatmıştı:

"Asıl kökenimiz Çanakkale’nin Biga kazasının Balıklı nahiyesinden. Ailem oradan. İstiklâl mücadelesinde devlet olmadığı zaman, oralarda birtakım çeteler vardı. Dedemin de malî durumu iyi olduğu için, bu beldeden ayrılıp Gönen’i sakin bulmuşlar ve üç yıl burada ikamet etmişler. Sonra İstiklâl mücadelesi kazanılınca ev ve arazileri orada olduğu için dedemler, tekrar Çanakkale’ye geri dönmüş.

Babam hafız olduğu için, Gönen’de imamlık görevi alıp burada kalmış. Bütün sülâlemiz gitmesine rağmen babam gitmemiş. Ben de 1938’de Balıkesir’in Gönen kazasında doğmuşum. 14 yaşına kadar Gönen’de büyüdüm. Babam ve annem vefat edince daha sonra İstanbul’a geldim. 1952’den beri de İstanbul’dayım. Askerlik görevim için, Manisa’da iki sene kaldım. 1957’de Manisa’da Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin eserleri olan Risâle-i Nurları tanıdım. Bir sene de öyle kaldım. Bu nedenle bazıları beni Manisalı bilir. Daha sonra yine İstanbul’a geldim. O gün bu gün Risâle-i Nur hizmetinin içinde bulunuyorum. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
33 Yorum