Mehmet Görmez: Said Nursi Kostroma camisinde Tatarlara Kur'an öğretti

Rusya’daki esaret yıllarında Bediüzzaman Said Nursî’yi misafir eden Kosturma (Kostroma) Camii kılınan ibadete açıldı.

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Rusya’daki esaret yıllarında Bediüzzaman Said Nursî’yi misafir eden Kosturma (Kostroma) Camii kılınan ibadete açıldı. Diyanet TV'de canlı yayınlanan açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bediüzzaman Said Nursi'nin bu camide Tatar çocuklarına Kur'an hakikatlerini öğrettiğini söyledi.

Büyük İslam alimi, büyük mütefekkir Bediüzzaman Said Nursi de vardı

Kostruma camiinin iki halkı birbirine bağlayan büyük bir hatıraya sahip olduğuna dikkat çeken Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birinci dünya savaşından sonra 200'ü subay 400'ü aşkın askere ev sahipliği yapmışsınız. O askerler ve müslüman tatarlar ahşaptan yapılmış bir mescitte Rahmana birlikte secde ettiler, birlikte cuma namazı kıldılar. Aralarında büyük islam alimi, büyük mütefekkir Bediüzzaman Said Nursi de vardı. Bediüzzaman Tatar çocuklara iman hakikatlarini, Kur'an'ı öğretme fırsatı buldu. İçlerinde Bediüzzaman Said Nursi'nin de olduğu 80 kişilik heyet Türkiye'ye dönebildi diğerleri burada şehit oldular. Bu vesilyle şehit olanlar için dualarımızı, rahmet niyazlarımızı edeceğiz. Bunu bize lutfettiği için Allah'a sonsuz şükürler ediyorum."

İzlenme: 3060
VİDEOYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Benzer Videolar