Mehmet Görmez Mescid-i Aksa'da

Mehmet Görmez Mescid-i Aksa'da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mescid-i Aksa'da akşam namazını kıldırırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Miraç Kandili dolayısıyla geldiği Kudüs'te,Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti. Aksa'nın "Aslanlı Kapı"sından giriş yapan Görmez, Filistinli ve Türk Müslümanların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Akşam namazını kıldırmak üzere Kıble Mescidi'ne doğru ilerleyen Görmez'i, Mescid-i Aksa imamı Şeyh Yusuf Ebu Sinine karşıladı.

Görmez, Miraç Kandili arefesi olması dolayısıyla birçok Türk'ün de bulunduğu Aksa'da akşam namazını kıldırırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Namaz sonrasında, Filistinlilerle birlikte Aksa'nın avlusunda TİKA'nın verdiği iftara katılan Görmez, daha sonra Kubbetu's-Sahra'yı gezdi. Kubbetu's-Sahra'da da namaz kılan Görmez, Ebu Sinine'den Aksa ve avlusundaki yapılar hakkında bilgi aldı.

Kubbetu's-Sahra'nın etrafındaki eserleri dolaşan Görmez, daha sonra yatsı namazı için tekrar Kıble Mescidi'ne geçti. Ezanın okunmasının ardından yatsı namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e Aksa ziyareti boyunca, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ve TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz eşlik etti.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.