Mehmet Görmez Emevi Camii'nde cemaate hitap etti: Bediüzzaman'ın çağrılarını yenileme imkânı buldum

Mehmet Görmez Emevi Camii'nde cemaate hitap etti: Bediüzzaman'ın çağrılarını yenileme imkânı buldum

Türkiye Uluslararası İslam Üniversitesi Rektörü ve Diyanet İşleri eski başkanı Prof. Mehmet Görmez, Suriye'deki Emevi Camii'nde cemaate hitap etti

Görmez, "Bediüzzaman Said Nursi'nin Hutbe-i Şamiye'sinden; ye’si öldürmek, ümidi ihya etmek ve ümmetin maruz kaldığı üç hastalık olan cehalet, fakirlik ve tefrikaya karşı ilim, amel ve vahdet çağrılarını yenileme imkânı buldum" dedi.

Prof. Görmez ve beraberinde heyet Suriye'de farklı kurumların yetkilileriyle bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Cuma namazını Şam Emevi Camii'nde kılan Görmez, Cuma namazı sonrası mihrabından cemaate hitap etti.

60 YILLIK ZULÜM VE İSTİBDATTAN SONRA BİRLİĞİ KORUMAK

Görmez'in konuyla ilgili açıklaması ve Emevi Camii'nde yaptığı konuşmanın görüntüleri şöyle:

"Yeni kurulan Türkiye Uluslararası İslam Üniversitesi ile Şam (Damaşk) Üniversitesi arasında tecrübe paylaşımı için bulunduğumuz Şam ziyaretimizin son noktası, İslam Medeniyeti'nin simgesel ilk büyük mabetlerinden olan ve Emevi Camisi olarak bilinen Ben-i Ümeyye Mescidi oldu.

"Cuma namazı sonrası mihrabından cemaate hitap etme imkânımız oldu. Hitapta hem Şam’ın İslam tarihindeki yeri hem de 60 yıllık zulüm ve istibdattan sonra birliği, beraberliği koruyarak ülkenin yeniden imarına dair düşüncelerimizi âcizane paylaştım. Türkiye-Suriye kardeşliğinin emsalsiz örneğini hatırlattım.

BEDİÜZZAMAN'IN ÇAĞRILARINI YENİLEME İMKÂNI BULDUM

"115 sene önce aynı camide yapılan bir toplantıda Anadolu'dan giden Bediüzzaman Said Nursi'nin Hutbe-i Şamiye'sinden; ye’si öldürmek, ümidi ihya etmek ve ümmetin maruz kaldığı üç hastalık olan cehalet, fakirlik ve tefrikaya karşı ilim, amel ve vahdet çağrılarını yenileme imkânı buldum."

Konuşma videosu:

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.