Mehmed Fırıncı Ağabeyin mezar taşı yapıldı, hatıra kitabı yayınlandı

Mehmed Fırıncı Ağabeyin mezar taşı yapıldı, hatıra kitabı yayınlandı

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabeyin mezar taşı yapıldı. Fırıncı ağabey için bir de kitap yayınlandı

RİSALEHABER

Geçtiğimiz 3 Ekim'de Hakkın rahmetine kavuşan Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabeyin mezar taşı yapıldı. Fırıncı ağabey için bir de kitap yayınlandı.

7'den 70'e herkesin Güleç yüzlü Fırıncı abisi 

Fırıncı ağabey vefatından bir gün sonra İstanbul'daki Eyüp Sultan cami haziresine defnedilmişti. Geçen süre içinde mesar taşı da yerine yerleştirildi.

Mezar taşının ön yüzünde "Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin neşriyat hizmetlerinde vazifelendirdiği ve “İstanbul’un Hüsrevi”, “Nurun Zembereği” gibi sıfatlarla şereflendirdiği talebesi, başta dertliler ve düşkünler olmak üzere 7'den 70'e herkesin Güleç yüzlü Fırıncı abisi Mehmet Nuri Güleç" ifadeleri yer alıyor.

Arka yüzünde ise Risale-i Nur'dan şu cümleler yazıyor:

"Dünya ise, bütün şaşaasıyla, âhirete nisbeten bir zindan hükmündedir. Elbette zindan-ı dünyadan bostan-ı cinâna çıkmak ve müz'iç dağdağa-i hayat-ı cismaniyeden âlem-i rahata ve meydan-ı tayeran-ı ervâha geçmek ve mahlûkatın sıkıntılı gürültüsünden sıyrılıp huzur-u Rahmân'a gitmek, bin can ile arzu edilir bir seyahattir, belki bir saadettir."

“Fırıncı Ağabey’in Aziz Hatırasına” kitabı

Vefatına kadar Mütevelli Heyet Başkanlığını yaptığı İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, Mehmed Fırıncı Ağabey’in dar-ı bekaya irtihalinin ardından aziz hatırasını yaşatmak ve örnek hayatını gelecek kuşaklara tanıtmak maksadıyla Mehmed “Fırıncı Ağabey’in Aziz Hatırasına” adında bir kitap yayınladı.

Kitapta Mehmed Fırıncı Ağabey’in vefatı sonrasında ve taziye dönemi boyunca onun hakkında yazılı ve sanal basında ve web sitelerinde çıkan köşe yazıları, makaleler, şiirler, sosyal medya mecralarında çıkan yazılar, paylaşımlar, gönderiler ve mesajlar ve Fırıncı Ağabey’in hayatının muhtelif dönemlerine ait altmışın üzerinde orijinal fotoğraf albümü yer alıyor.

Vakıf tarafından yapılan açıklamada, Fırıncı Ağabey’in 92 yıllık ömründe ve 72 yıllık Risale-i Nur hizmeti adına onunla yapılan 50 saatlik röportajlardan bir belgeseli ve çok sayıda hatırayı ve Risale-i Nur’un neşir tarihçesini ihtiva eden bir kitabın da neşredileceği belirtildi:

Kitabı almak isteyene gönderilecek

"Bu iki kitap; Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin “Nurun Zembereği” ve “İstanbul’un Hüsrevi” diye iltifatlarla şereflendirdiği ve “Neşriyat Hizmetinde görevlendirdiği” Mehmed Fırıncı Ağabey’in bu vazifeyi üç çeyrek asra yakın süren hizmet ömrü boyunca durmadan dinlenmeden büyük bir gayretle ve tevazuyla yürüttüğünü ortaya koymaktadır. Bu ve benzeri çalışmalarla inşaAllah Risale-i Nur’un neşir tarihçesi adına da tarihe kayıt düşülmüş olacaktır.

Vakfımızın hediyesi olarak bu kitaptan edinmek isteyen ve kargo ücretini teslimde ödemek üzere Alıcının Adı ve Soyadını ve posta adresini [email protected] elektronik posta adresimize ileten okuyucularımıza kitaptan birer adet göndereceğiz inşallah."

firinciabi_mezar1.jpgfirinciabi_mezar2.jpgfirinciabi_kitap-001.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum