Medya imparatorluğundan istifa etti: Dezenformasyonu meşrulaştırıyor

Medya imparatorluğundan istifa etti: Dezenformasyonu meşrulaştırıyor

"İyi haber kuruluşları (...) şüpheyi dağıtmak için gerçeği sunmalı"

James Murdoch, kararların nasıl alınacağı üzerindeki anlaşmazlıklar nedeniyle, iyi haber kuruluşlarının "gerçeği örtbas etmek için şüphe yaymaması" gerektiğini belirterek News Corp'un yönetim kurulundan istifa etti.

New York Times'la bir röportajında Murdoch, bu yıl babası Rupert Murdoch'un şirketini terk ederken verdiği demeci açıkladı ve şirketin sahip olduğu Fox News'le diğer yayın organlarının toksikliğinden duyduğu rahatsızlığı ifade etti.

Gündemi gizleyen bir şekilde olmamalı

Murdoch temmuzda, "şirketin yayın organlarında yayımlanan belirli editöryal içerik ve diğer stratejik kararlar üzerindeki anlaşmazlıklardan ötürü ayrıldığını" söylemişti.

Murdoch,"Naçizane, fikirlerin mücadelesine saygı duyulabilmesi sonucuna vardım. Hepimiz bunu yapıyoruz ve bu önemli. Ama bu, gündemi gizleyen bir şekilde olmamalı" dedi.

"Fikirlerin mücadelesi, dezenformasyonu meşrulaştırılmak için kullanılmamalı. Ve ben, bundan sıklıkla faydalanıldığını düşünüyorum. Ve iyi haber kuruluşlarında misyonun gerçekten, kuşkuları dağıtmak için gerçekleri sunmak olduğunu düşünüyorum. Takdir edersiniz ki, gerçeği ört pas etmek için şüphe yaymasını değil."

Murdoch, yönetim kurulundaki konumundan giderek daha çok rahatsız hissettiğini ve "kendimi uzaklaştırmanın ve bir tür temiz sayfa açmanın o kadar da zor bir karar olmadığını" açıkladı.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.